Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festivalimiz ve Bursa üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2017 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 08:19

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına doğru ilerlerken, bir etkinliğin 56. sını yapabilmek kalitenin önemli göstergelerinden biridir. Sürdürülebilirlik değerlidir.
Evet, sizlere Bursa'nın, yani bizim festivalimizden söz ediyorum. Bundan 56 yıl önce bir grup vizyoner insanın çıktığı yolculuk günümüzde uluslararası nitelikli önemli bir kültürel ve sanatsal etkinliğe dönüştü.
Festivalimiz ile ilgili zaman zaman değişik yorum ve değerlendirmeler duyuyorum. Arkadaşlar bu festival Büyükşehir'in festivali değildir, bu festival Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın da festivali değildir. Bunlar araçtır, aracıdır ve süreçteki insanlar gelip, geçicidir. Bu değerlendirmenin kesinlikle bir şeyi küçültmek için yapıldığını düşünmeyin.
Festival, bu kurumların ötesinde Bursa'nındır, Bursamızındır ve dolayıyla bizim festivalimizdir. Bizim markamız olan Bursa'ya itibar kazandırır veya kaybettirir. Bu nedenle bu festivali onun, bunun, şunun yapıyor olmasının ötesinde, bunların bizim için yapıldığının unutulmaması gerekir.
Yerel yönetimde, vakfın yönetiminde kim olursa olsun, bizim festivalimize bu kentte yaşayan herkesin sahip çıkması, olanakları çerçevesinde kiminin etkinlikleri izleyerek, olanağı olmayanların olumlu değerlendirmelerle, bu kentin kurumlarının etkinliklere sponsor olarak festivalimize sahip çıkması gerekir.
Buradaki değerlendirmeden de sahip çıkılmıyor, algısını çıkarmanızı istemem. İçinde yaşadığımız kentin bugünden daha fazla bir biçimde, bu festivale sahip çıkma, yanında olma, destekleme potansiyeli olduğu bilinmektedir ve de ortadadır.
Ben bu noktada yıllardır gönüllü olarak zaman ve kaynak ayıran şu andaki Fatma Durmaz Yılbirlik başkanlığındaki Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'na, vakfın tüm emekçilerine, sponsorlarımıza; yıllardır festivalin yaşaması için destek veren Bursa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.
Festivalimiz dün akşam düzenlenen Şebnem Ferah konseri ile bitti.
57.'sinde buluşmak dileğiyle.

*Betonart sergisine buyurun

Bursa Çimento, 50 küsur yıl önce Bursa'daki bir grup sanayici ve işadamının ortaya çıkardığı ülkemizin ilk halka açık şirketlerinden birisi.
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Betonart adı altında bir Mimarlık Yaz Okulu hayata geçirmekte. Bu okulun sertifika töreni ve "bir şans daha ver" teması ile mimarlık öğrencilerinin kullanım dışı kalmış eşyaları beton kullanarak yeniden kullanılabilir hale getirdikleri serginin açılışı Bursa Çimento Fabrikası A.Ş.'nin ev sahipliğinde yarın yapılıyor.
Sertifika töreni, sergi ve açılış kokteyli saat 17.00'de Ankara Yolu üzerindeki Bursa Çimento Merkez binasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.