Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festivalin 55 yılı

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2017 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 07:51

Bir avuç insan bir hayalle yola çıkar. Amaç özünde Bursa ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, bir turizm hareketi yaratmak için festival organize etmeye karar verirler.

Hayalin merkezi Setbaşı Köprüsü'ndeki Bursa Turizm ve Tanıtma Derneği'dir. Ülke 1960 ihtilalinden yeni çıkmıştır. Dönemin Bursa Valisi ve Belediye Başkanı Enver Kuray bu oluşuma destek verir. İş Bankası Müdürü Haluk Aksu'nun başını çektiği bu grupta CHP Bursa Milletvekili Sadrettin Çanga, Göçmen Çelebi, Orhan Erman, Mustafa Tayla, Hasan Alkoçlar, Ergun Kağıtçıbaşı, Necati Akgün, Memduh Üreyen gibi isimler yer alır.

O dönem 180 bin nüfuslu Bursa'da halka açık tuvalet ve yeterli otel yoktur. Bu girişim 7-12 Eylül 1962 tarihinde ilk Bursa Festivali'ni hayata geçirir. İlk festivalin, ilk yabancı konuğu da İsrail olur.

Festivale 1964 yılından itibaren Bursa Fuarı da dahil olur. 1966 yılında ilk halk dansları yarışması düzenlenir. Bu yıldan itibaren uluslararası katılım artmaya başlar. 1982'de Açık Hava Tiyatrosu yapılır ve festival oraya alınır. 1988'de Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kurulur.

Festival Büyükşehir'in desteğinde, vakfın bünyesinde hayata geçirilmeye başlanır. O sürecin öncesinde müzik de festivale dahil olmaya başlar.

Ve festival 12 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasına sabitlenir.

Evet, Uluslararası Bursa Festivali'nin 55 yıllık öyküsü Bursa Kent Müzesi'nde açılan sergide anlatılmakta. Sergi dün açıldı. Gezmeyi unutmayın.

-Çerkez kampı

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği'nin yürütücüsü olduğu Uludağ Üniversitesi Çerkez Kampı başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin desteklediği kampın açılış töreni Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

9 gün sürecek kampın sonunda 120 öğrenci, İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi'nde de 3 gün eğitim görecek. Toplam 12 gün sürecek küresel ve bölgesel barış hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar.

-Junioshow bugün başlıyor

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbi, önemli etkinliği olan Junioshow Fuarı bugün başlıyor. 5-8 Temmuz tarihleri arasındaki Fuara, Ticari Safari Projesi kapsamında 43 ülkeden 1000'e yakın yabancı firma yetkilisi katılıyor.
Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları fuarı Junioshow, BTSO, TÜYAP Bursa fuarcılık A.Ş. ve BEKSİAD işbirliğiyle düzenlenen etkinlik TÜYAP Bursa Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.
Bu fuarda 2018 yılı sonbahar-kış koleksiyonu modası belirlenecek. Fuarda 100'ü aşkın katılımcı stant açacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.