Hava Durumu

Fetret kitabı Ceyhun İrgil

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 07:21

Bundan kısa bir süre önce CHP Bursa Milletvekili Op. Dr. Ceyhun İrgil'in beşinci kitabı Halk Kitapevi'nden yayınlandı.
"Bir dönemim anatomisi. Fetret." Bu kitap yeni elime geçti.
Ceyhun İrgil'i yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir tanırım. Onu ilk tanıdığımda hem gazetecilik yapıyor, hem de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyordu. İlk tanıdığımdan beri omurgalı bir duruşa sahipti. O bir hekim, gazeteci, şair ve yazar olarak ülkemizin aydın yüzlerinden biridir.
Son kitabı "Fetret" üç bölümden oluşmakta. "Gerçek" başlıklı bölümde, siyasi arenada yaşananlarla sağlık ve eğitim politikalarına kadar değerlendirmeler yer alıyor. "Acı" başlıklı bölümde vicdanlara sesleniyor. "Umut" başlıklı bölümde ise gelecek için gençlere öğütler veriyor.
Ceyhun İrgil, "İnsanların çoğu sevmekten, düşünmekten, konuşmaktan, yaşlanmaktan, unutulmaktan ve ölmekten korkar. Birlikte 'biz' olarak güzel günler için daha az hamaset ve daha az nefret ve öfkeye, daha çok hoşgörü ve vicdana ihtiyacımız var." diyor.
Ceyhun İrgil'in üretkenliğinin devamını diliyorum.

Serdal Can'ı kutluyorum

Plaza Turizm'in sahibi Serdal Can, Bursa iş ve sanayi dünyasının yakından tanıdığı ve ulusal platformda da kentimizi saygın biçimde temsil eden aynı zamanda da tanınan bir isim.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda kısa adı TURSAB olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği genel kurulunda bir değişim yaşandı ve yıllardır bu görevi yürüten Başaran Ulusoy'un yerine Firuz Bağlıkaya başkanlığında yeni bir yönetim seçildi.
Bu yönetim salı günü yaptığı yönetim kurulu toplantısında Plaza Tur'un sahibi Serdal Can'a fahri olarak Başkan Danışmanlığı görevinin verilmesini oybirliği ile kabul etti.
Öncelikle Serdal Can'ı kutluyorum. Bursa'yı en iyi biçimde temsil etmek için elinden geleni yapacağından kuşkum yok.
Bu ve buna benzer görevlerde Bursalı isimlerin olması gerçekten çok önemli. Bu görevler aynı zamanda Bursa'nın tanıtımına da katkı sağlamakta.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.