Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fikri Işık'lı bir gün

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 07:59

Salı günü Bursa gündeminde Başbakan Yardımcısı (eski Milli Savunma ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı) Fikri Işık vardı.
Fikri Işık önce Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Gökmen Projesi'nin (Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin-GUHEM) temelini attı.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istikbal göklerdedir sözünü hatırlatarak, "GUHEM ülkemizin uzay ve havacılık atılımına büyük katkı sağlayacak" dedi.
Fikri Işık daha sonra BUTEKOM'a geçti . Burada önce MESYEB'i gezdi. Sonra BUTEKOM'u gezen Işık, bir süre dinlendikten sonra da BTSO'nun Meclis Toplantısı'na konuk oldu.

BTSO Meclisi'nde BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın Bursa'daki BTSO çalışmalarını anlattığı konuşmasının ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, özetle şunları söyledi:
"Bursa Türkiye'nin dördüncü büyük kentidir. Turizminden, tarihine; tarımından, termale kadar birçok özelliğe sahip Bursa temelinde bir sanayi kentidir. Bursa Türkiye üretiminin yüze 7.7'sini yapmaktadır. Ayrıca Türkiye istihdamının da yüzde 8.2'si Bursa'dadır.
Sanayi ve iş dünyasının odaklanması gereken bugün değil, gelecektir. Gelecek projesi ve projeksiyonu olmayan kuruluşlar ortadan kaybolacaktır. Herkes geleceğini doğru projeksiyonlarla planlamalı."
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, daha sonra meclis toplantısının ardından Bursa sanayi ve iş dünyasına verilen yemeğe katıldı ve bu yemekte Bursalı sanayicilerin sorularını yanıtladı.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ı ilk bakanlığına başladığı günden beri takip ediyoruz. Kendisinin sanayi ve iş dünyası hakkında derin bir bilgi ve deneyimi var.
Ayrıca konuşmalarının hepsine göz attığınızda hamasi ve havada kalan nutuklar yerine akılcılığı ve bilimselliği görüyorsunuz.
Günün ortamında bunları görmek güzel. Moral veriyor.

*Aydın, İrgil ve çölyak

TBMM Meclis Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu üyeleri olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil, Bursa Çölyakla Yaşam Derneği'ni ziyaret etti.
Bu ziyarette çölyak hastalarının sıkıntılarını dinleyen Aydın ve İrgil, glutensiz ürünlerin de satıldığı dernek binasındaki kafeyi gezdiler.

Ziyaret sırasında Bursa Çölyakla Yaşam Dernek Başkanı Yusuf Altay'dan bilgi alan Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil glutensiz ürünlerin tadına baktılar.
Dernek Başkanı Altay, glutensiz ürünleri üreten firmaların çölyak hastalarının bu ürünleri almaya mecbur olduğu için fiyatları çok yüksek tuttuğuna değindi.
Ve çölyak hastalarına gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.