Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuar şehri Bursa'ya doğru

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 08:08

Bursa'yı bir fuar şehri haline getirmek için, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos AKKM ve Network Fuarcılık bir yıldır yoğun bir uğraş içinde. Bu değerli kurumlarımız 2018 yılı içinde 11 fuar planlamışlardı. Bu fuarların ikisi birleştirilince 9 fuarı hayata geçiriyorlar.
Bugüne kadar 7 fuar hayata geçirildi. Sekizinci fuar BURSAF, Bursa Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı 5-8 Aralık'ta ve dokuzuncu fuar olan BUBEX, Bursa Bebek, Çocuk, Eğitim ve Kırtasiye Fuarı da 13-16 Aralık'ta gerçekleşecek.
Dün Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda düzenlenen toplantıda yeni fuarlar tanıtıldı. Toplantıya Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş, BTSO 33. Komite Başkanı Ramazan Kuneroğlu, BTSO Meclis Üyesi Altuğ Gencer ve Matbaacılar Kırtasiyeciler Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akar katıldı.
BURSAF, Bursa Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı profesyonellere yönelik bir fuar orada perakende satış yok. Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasa Eker, fuarları düzenlerken, Bursa esnafımızı rahatsız edici fuar yapmamaya özen gösterdiklerini, ağırlığı tanıtıma verdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyemiz, Merinos AKKM , Ayakkabıcılar Odası ve BTSO ile çok uyumlu bir çalışma içindeyiz. Bilindiği gibi ilk ayakkabı fuarımızı 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapmıştık. Bu beklediğimizin üzerinde ilgi görünce aynı yıl ikincisini hayata geçiriyoruz. Fuarımız toptancılara yönelik ve Bursa ağırlıklı bir fuar. Bizim hedefimiz yerelde güçlendikten sonra fuarlarımızı ulusala ve ardından da uluslararası platforma taşımak. Adım adım ve sağlıklı bir biçimde büyümek ve gelişmek istiyoruz.
BUBEX, Bursa Bebek, Çocuk, Eğitim ve Kırtasiye Fuarı da 13-16 Aralık'ta gerçekleşecek. Bu fuar Büyükşehir ve Merinos AKKM'nin dışında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve de Matbaacılar Kırtasiyeciler Odamızın destekleriyle gerçekleşecek."
Bursa'da ayakkabıcılık sektörü odaya kayıtlı 500 üzeri ve BTSO'ya kayıtlı 350 olmak üzeri toplam 850 şirket ve esnaf bulunuyor. Bu 500 esnafın 80'i bayan girişimci.
Eğitim sektöründe ise çeşitli kategorilerde 1250 devlet okulumuz. 600 özel okulumuz bulunuyor.

BTSO'dan Bursa Food Point

BTSO, yine önemli bir organizasyona imza atıyor. Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında, Ticaret Bakanlığı ve BTSO destekleriyle 27 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında 33 ülkeden, 160 iş insanı Bursalı firmalarla bir araya gelecek.
Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında, Ticaret Bakanlığı ve BTSO destekleriyle 27 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasında sektör için önemli bir alım heyeti Bursa'da olacak.
BTSO, bu ayın sonunda Merinos AKKM'de düzenlenecek olan alım heyeti organizasyonu ile 33 ülkeden, 160'a yakın iş insanını Bursa'ya getiriyor.
Ortadoğu piyasasının önemli toptancılarından 'Maza'; Dubai'den süpermarket zinciri 'Almaya', İngiltere'den 'Urenfood', Fas'ın en büyük toptancısı 'Damandis', uluslararası franchise operatörü 'Alshaya Group'; 48 ülkede 12.500 market zinciriyle faaliyet gösteren 'Spar Qatar'; Sudan'ın en büyük toptancısı 'Mizyan'; Azerbaycan'dan 'Neptün' gibi önemli markaların yöneticileri işbirliği için Bursalı firmalarla buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.