Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin bilim insanları üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 07:20

TÜBİTAK her yıl ortaokul öğrencileri arasında temel bilim alanlarında yarışma düzenliyor. Bu çalışma TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından organize ediliyor. Önce bölgesel bazda, sonra da ulusal bazda düzenlenen bu yarışmalarda hedef araştırma yeteneğini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın 13. Bursa Bölgesi Ödül Töreni, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Törene Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

DERECEYE GİRENLER

Öğrenciler bu yıl 10 alanda başvuru yaptılar. 3 yıl önce 4 alanda 50, geçen yıl 8 alanda 80 ve bu yıl ise 10 alanda 100 proje bölge sergisinde yer aldı.
Projeleri birinci seçilen öğrenciler ve alanları şöyle:

"Raif Toprak Yıldız, Melek Nurbanu Ayran - Nehir Dalgıç (Biyoloji), Duru Bilge Yıldızhan (Coğrafya), Deniz Arıkan - Arda Battal, Melike Kıcıroğlu - Aysima Bahadur (Değerler Eğitimi), Özlem Neslihan Ersoy-Mert Batuhan Ersoy (Fizik), Ömer Taşkaya - Ulaş Ege Akgün (Kimya), Efe Pazarcıklı, Nil Öztürk-Efe Berk Uçkun (Matematik), Ünzile Bilge Yılmaz (Tarih), Ceylin Gezer - Hikmet Efe Canikli, Azra Sert - Ece Yağcı (Teknolojik Tasarım), Ayşenur Kalyoncuoğlu, Esma Uslu (Türkçe), Aytunç Örencik, Enes Kahraman (Yazılım)."

Hazırladıkları projeler ile birinci olma başarısı gösteren öğrenciler, Elazığ'da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında yer almaya hak kazandılar.

17. TÜRK-ALMAN TİCARET GÜNLERİ

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası, Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Fahri konsolosluğu öncülüğünde "17. Türk - Alman Ticaret Günleri" etkinliği düzenleniyor.
Bu etkinlik KOSGEB Bursa Müdürlüğü'nün destekleri ile 15 - 16 Nisan 2019 tarihinde BTSO ev sahipliğinde hayata geçirilecek.
Ülkemizin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda düzenlenecek organizasyon, Alman ve Türk iş insanlarını işbirliği masası etrafında buluştururken, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yeni bir eşiğe taşınması adına da önemli fırsatların doğmasına yol açması umut ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.