Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelecek Elimizde'nin kazananları belli oldu

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2019 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 07:12

Kal Der Bursa Şubesi, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında karikatür sanatına destek veriyor. Bu amaçla KalDer Bursa ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen 6. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kazananları belli oldu.
Bu yarışmada aynı zamanda sempozyumunda ana teması olan 'Gelecek Elimizde' teması karikatüristler tarafından yorumlandı.
Yarışmaya 57 ülkeden, 379 sanatçıdan, toplam 900 karikatür başvurusu geldi. Jüri değerlendirmesini yaptı ve ödül almaya hak kazanan karikatürler şöyle açıklandı:
"Birincilik Ödülü: Toso Borkovic - Sırbistan; ikincilik Ödülü: Esmaeil Babaei - İran; üçüncülük Ödülü: Engin Selçuk - Türkiye; Mansiyon 1: Musa Gümüş - Türkiye; Mansiyon 2: Erkin Ergin - Türkiye; Mansiyon 3: Igor Smirnov - Rusya ve Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Igor Lukyanchenko - Ukrayna."

RAHMANİNOV AKŞAMINA BUYURUN

Bursa Devlet Bölge Senfoni Orkestrası'nın yarınki konserinde orkestra bizleri 20. yüzyılın en büyük piyanist ve bestecilerinden Sergey Rahmaninov'un anıtsal nitelikteki eserleri ile buluşturacak.
BBDSO perşembe akşamı saat 20:00'deki dinleyicilerinin karşısına Sergey Rahmaninov'un 4. piyano konçertosu ve 2. senfonisi ile çıkıyor.
Orkestrayı Şef Yalçın Adıgüzel yönetirken, solist olarak Gökhan Aybulus bizlerle olacak. Alanın uzmanları Rahmaninov'un bu eserlerini piyano edebiyatında, teknik zorluk düzeyi en yüksek eserlerden biri olarak göstermekte. Özellikle de Rahmaninov'un 4. piyano konçertosu. Bu eser değerli piyano sanatçımız Gökhan Aybulus'un solistliğinde seslendirilecek.
Azerbaycanlı ünlü şef Yalçın Adıgüzel'in yönetiminde gerçekleşecek konserde ayrıca, bestecinin en popüler ve en romantik eserlerinden 2. senfonisini dinleyeceğiz.

SEVGİ VER BARIŞ'IN RENKLERİ

Bursa Kent Konseyi, Ressamlar Çalışma Grubu üyeleri de "Sevgi ve Barış" temalı resim çalışmalarını, Tayyare Kültür Merkezi'nde sergiledi.
26 gönüllü sanatçının toplam 36 eserinin yer aldığı serginin açılışına Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş'ın eşi Sevinç Aktaş, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Mehmet Necati Şahin, Rıdvan Çiçek ve Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ile sanatseverler katıldı.
Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Ressamlar Çalışma Grubu üyelerini çalışmalarından ötürü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.