Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelecek projeksiyonları ve beklentiler üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2019 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2019 08:28

Kalitenin temel göstergelerinden biri de sürdürülebilirliktir. Bir etkinliğin gelenekselleşip, 17'sinin hayata geçirilmesi ülkemiz açısından bir değer ifade etmelidir. Çünkü, genelde geleneksel diye isimlendirdiğimiz etkinliklerimizin çoğunun ömrü kısa olmaktadır.


Almira Hotel'de gerçekleştirilen sempozyumun açılışı KalDer Bursa Şubesi Genel Sekreteri Aykan Kurkur'un hoş geldiniz konuşması ile başladı. Bu arada Kurkur bundan 6 yıl önce Kal Der Bursa Şubesi'nin başlattığı "Saklamıyorum, paylaşıyorum" isimli sosyal sorumluluk projelerinden söz etti.

Onbini aşkın çocuğa kitap ve oyuncak ulaştırıldığının altını çizdi. Ve sempozyumda olan herkesten "Saklamıyorum, Paylaşıyorum Kitap ve Oyuncak Kumbarası"na destek istedi. Ardından da bunun filmi izlendi.
Sempozyumu izleyenler arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, BUSİAD Başkanvekili Buğra Küçükkayalar da vardı.

ELBAY NE DEDİ?Sempozyumun resmi açılış konuşmasını KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay yaptı. Elbay, özetle şunları söyledi:
"Temamızı ele alırken önümüzdeki yıllarda bizleri nelerin beklediğini öngörmek için bir içerik hazırladık. Gelecekle ilgili görüşlerin çoğalması ve paylaşılması ana hedefimiz. Gelecekte bizi nasıl bir hayat bekliyor? 2030, 2040, 2050'de neler olacak? Robotlar işimizi elimizden alacak mı?
Yakın gelecekte hangi meslekler ortadan kalkacak? İnsansız araçlar, uzay seyahatleri artık sıradan mı olacak? Gelecekte mutlu insan profili nasıl oluşturulabilir? sorularına yanıt arıyoruz.
Dünya Economik Forum analistlerinin verilerine göre 2020 yılında 5 milyon işçinin yerini robotlar alacak."
Daha sonra ise Türkiye Kal Der YKB Yardımcısı Yılmaz Bayraktar bir konuşma yaptı. Bayraktar, Charles Darwin'in deyişini anımsatarak "En güçlüler değil, bulundukları ortama en çabuk uyum sağlayanlar türünü devam ettirecek" dedi.

İLK ANA OTURUM

Sempozyumun ilk ana oturumunda ise sahnede Yapımcı Senarist Birol Güven ve Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eray Yüksek vardı.
Yüksek ve Güven farklı alanlarda geleceğe yansıtmalar yaptılar. Zaman kavramı üzerinde durdular ve yeni kuşakların beklenti ve geleceğe bakışlarından söz ettiler.
Gelecek Elimizde başlığıyla ana oturum ardından sempozyumun ilk günü; Geleceğe Taşıyan Teknoloji ve Yaşamın Geleceği oturumlarıyla devam etti.
Bugün ise Yenilikçi Yaklaşımlar ve Yaşam Kalitesi konuları konuşulacak. Yenilikçi Yaklaşımlar konusunu DB Positive'den Can Pabuççuoğlu ve MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz konuşacak.
Yaşam Kalitesi panelinde ise belgesel yapımcısı Coşkun Aral ve Devlet Sanatçısı - Orkestra Şefi Gürer Aykal var.
Etkinlik kapsamında 2 bin kişinin üzerinde bir katılım gözlendi.
Ayrıca Bursa Mükemmellik Ödül töreni de bu akşam hayata geçirilecek. Bursa Mükemmellik Ödülü'nde finale 3 firma kaldı. Bunlar Erdem Kaya Patent, Limak Enerji Uludağ Elektrik, Yönetim Akademisi. Hepsine başarılar diliyorum.
Ben öncelikle bu sempozyumun hayata geçirilmesi sağlayan gönüllü ve profesyonel Kal Der Bursa Şubesi yöneticilerine, çalışanlarına ve etkinliğe katkı koyan sponsorlara teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.