Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel Polonya yemekleri tanıtıldı

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2018 07:25

Perşembe günü Hilton Otel'de Bursa'nın Polonya Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik'in misafiri olduk. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Joanna Pilecka ve Bursa'nın Polonya Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik bizlere geleneksel Polonya yemeklerini tanıttılar.
Bu özel toplantıya Hüseyin Özdilek, Erol Türkün, Ömer Kızıl, Fahrettin Gülener, Aybar Uluca, Şerif Arı, Necip Naci Doğru gibi isimlerle birlikte Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Vali Yardımcıları Ergun Güngör ile Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak da katıldılar.
Yemekte önce Fatma Durmaz Yılbirlik bir hoş geldin konuşması yaptı. Mutfağın kültürlerin karıştığı yer olduğuna değinen Yılbirlik 'mutfak insanları birleştirir' dedi.
Daha sonra da Polonya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Joanna Pilecka bir konuşma yaptı ve Fatma Durmaz Yılbirlik ile katılımcılara teşekkür etti.
Yemekleri Hilton Oteli'nden gelen Polonyalı şef Piotr Kosciuk yapmıştı. Değişik ve güzel tatları, tattık.
Yemek sonrası ise karşılıklı plaket verildi.

Vali Küçük'ün fıkrası
Yemekten ayrılırken, Bursa Valisi İzzettin Küçük öğle yemeği sonrasında bizlere iyi akşamlar deyince, ardından bize bir fıkra anlattı.
Fıkra şöyleydi:
Derviş oturmuş yemek yiyormuş. O kadar çok yemiş ki, sandalyesinden sırt üstü düşüp, göğe bakar pozisyonda kalmış. Yıldızları görünce de "Şurada bir düğün var galiba, ben bir de oraya uğrayayım." demiş.
Valimiz İzzettin Küçük yemek sonrası Polonyalı şefe bir Bursa bıçağı armağan etti ve "Bundan sonra yemekleri bununla yaparsın" dedi.

Yılbirlik'in konuşması
Fatma Durmaz Yılbirlik'in konuşması çok güzeldi. Bu konuşmayı sizinle paylaşmak istedim. Bakın Fatma Hanım şunları söyledi::
"Hepiniz hoş geldiniz. Birazdan onlarca yılın, yüzlerce mutfağın, binlerce elin emeğinden, bilgeliğinden süzülüp gelmiş yemeklerin tadına bakacağız hep birlikte. Aslında sadece bu yemeklerin değil aynı zamanda paylaşmanın da tadına varacağız. Yediğimiz her lokma bize hiç kimsenin aslında yabancı, hiç- bir coğrafyanın uzak olmadığını hatırlatacak.
Bizler, sadece Türkiye'nin ya da Polonya'nın değil, bu dünyanın çocukları olduğumuzu bir kez daha anlayacağız. Hatta belki de paylaşmanın muhabbete, muhabbetin ticarete, ticaretin ise kardeşliğe dönüşmesine tanıklık edeceğiz. Yediğiniz her lokmanın mutluluğa, berekete ve kardeşliğe vesile olması dileğiyle, hepinize afiyet olsun."
Bu mesaj dünyanın bugünkü haline verilecek güzel mesajlardan biri.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.