Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik, zeytin ve festival üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2019 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 07:55

Gemlik Zeytin" adını Gemlik ilçesinden alan dünyanın en iyi sofralık zeytinidir. Gemlik zeytini doğal siyahtır, dalında karardıktan sonra toplanır. Hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmaz doğal haliyle sofraya gelir.
Gemlik zeytinleri elle toplanır. Elle toplanması zeytinin diğer toplama yöntemleriyle toplanması esnasında oluşan kayıpları ortadan kaldırır. Toplanan zeytinler bekletilmeden günlük olarak salamura edilir.
Küçük çekirdekli olup ince kabuklu ve etlidir. Gemlik çeşidi siyah sofralık bir özelliğe sahip olmakla beraber yağlık olarak bilinen Ayvalık zeytininden %6 daha fazla yağ ihtiva etmektedir.
Gemlik 'te bu sene 5. kez organize edilen Gemlik Zeytin Festivali, 30 - 31 Ağustos - 1 Eylül 2019 tarihlerinde düzenleniyor. Salı akşamı 5. Gemlik Zeytin Festivali ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Programın anlatıldığı toplantı Gemlik Atamer Hotel'de gerçekleşti.
Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Reyhan Çorum ve Fatih Buluk ile Kent Konseyi Başkanvekili Sedat Akkuş, Nazlı Çınar Şen katıldı.
Gemlik ve Bursa basını ile ulusal basın kuruluşlarından temsilcilerinin katıldığı toplantıda program hakkında bilgi verildi. Bu yıl- ki temanın Zeytin ve Kadın olacağı vurgulandı. Ayrıca Gemlik Belediyesi tarafından Gemlikli sanatçıların ücret almadan kaydedip söyledikleri ve klip çektikleri "Gemlik'e gideceğim" şarkısının da tanıtımı yapıldı.
Festival kapsamında bu yıl Zeytinyağı Atölyeleri, Çocuk Oyunları, Halk Oyunları Gösterileri, Hasat Bahçesi Etkinlikleri gibi aktiviteler de yer alacak.
Festival komitesinden yapılan açıklamada, 30 Ağustos Cuma günü akşamı saat 21.00' de Resul Dindar sahne alacak. 31 Ağustos cumartesi günü akşamı ise Ece Seçkin, Gemlikliler ile buluşurken, 1 Eylül Pazar günü akşamı ise Ziynet Sali, Gemlik'liler ile beraber olacak.
Programın tanıtıldığı toplantıda Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya da birer konuşma yaptılar.
Orhan Veli'nin de dizeleriyle sonlandırıyorum yazımı:
"Gemlik'e doğru, denizi göreceksin; sakın şaşırma."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.