Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç girişimciler umutlandırdı

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 08:35

Ekonominin temeli girişimciliğe dayanmakta. Girişimci olmadan özel sektörden söz etmek, ekonomik değerden söz etmek, katma değerden söz etmek olası değil. Bu gerekçelerle girişimci ve girişimcilik özellikle genç girişimci ve kadın girişimci global pazarda ayakta kalmaya çalışan ekonomimiz için önem taşıyor.
Kentimizdeki genç girişimcileri içinde barındıran TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu, çalışmalarını Bursa Ticaret Borsası koordinasyonunda yürütmekte. Bu kurulun başkanlığını İbrahim Özmen yapıyor.
Bu genç kardeşimiz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir mesaj yayımladı. Bu mesajda Özmen, Türkiye'yi hem bağımsızlığa hem de bugünkü kalkınma seviyesine taşıyan 100 yıllık azim, özveri ve çabayı miras aldıklarını ifade ederek, Türkiye'de girişimciliği yaygınlaştırarak, yerli ve milli kalkınma hamlelerine fayda sağlayarak bu ülke için canını veren tüm şehitlere olan vefa borçlarını ödemek istediklerini dile getirdi.
İbrahim Özmen şöyle devam etti:
"Biz genç, çalışkan ve zeki insanların günümüz dünyasının gelişimi ve beklentilerini karşılayacak fikirlerini iyi birer girişime dönüştürebilecekleri ortam koşullarını yaratmayı kendimize görev edindik.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği; 'Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz' cümlesinden, üzerine düşenleri memnuniyetle alan Bursa Genç Girişimciler Kurulu olarak, bugün ve bundan sonra atacağı adımlar ile tarihten bugüne girişimciliğin merkezi olan Bursa'da; girişimciliğin yükseltilmesi, yaygınlaştırılması ve özendirilmesi için elinden geleni yapacak ve gelecekte girişimcilik başkenti Bursa'dan dünyaya başarılı girişimci iş insanları kazandırmak için çalışacağız."

SONSÖZ

Böyle sıkıntılı bir dönemde bir gencin alanı ile ilgili bir konuda bu söylemleri -ister politik olarak söylesin, isterse içinden geldiği için söylesin- beni biraz umutlandırdı.
Ülkemizin ihtiyaçlarından biri de umut. Ama laf ola beri gele hamasi nutukların sonunda verilmeye çalışan umut değil. Realitenin farkındalığını yaşayan, onu dile getiren, bilimsel yani objektiflik içeren ve rasyonelliği temellerinde barındıran söylem ve umutlar.
Bu sözleri dile getiren kardeşimi tanımam. Ama bu sözlerinin içinden geldiğini, içselleştirilmiş sözler olduğuna bu yazıyı yazdığım 19 Mayıs günü inanmak istiyorum. Buna benim ve ülkenin ihtiyacı var.
Biz en büyüğüz demekle, en büyük olunmuyor. En büyük ekonomi olacağız demekle de olmuyor. Hedef koymak elbette güzel. Ama realite ve rasyonellikten uzaklaştığınızda, vermeye çalıştığınız, dağıtmaya çalıştığınız umutların hayata geçmemesi, insanları hayal kırıklığına götürür. Ardı ardına yaşanan hayal kırıklıkları da beraberinde aşağılık duygusunu körükler. Bunun sonucunda da köklerimize yerleşmiş olan "Bizden adam olmaz" algısını içselleştirmeye başlarız.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1933'te, 10. yıl nutkunda, "Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir." sözleri onun ileri görüşlülüğünün ve yaratmaya çalıştığı, içselleştirtmeye çalıştığı değerli bir olgunun kanıtıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.