Hava Durumu

Gençoğlu'dan Bulgaristan seçimleri çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2021 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2021 07:58

Bilindiği gibi 11 Temmuz'da yani yarın Bulgaristan'da seçimler var. Ülkemizde 350 bine yakın çifte vatandaş bulunuyor. Dolayısıyla bunlar da bu seçimlerde oy kullanacaklar.

Bu konu ile ilgili olarak BAL-GÖÇ, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) ve Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, bir hatırlatma mesajı yayınladı.

Turhan Gençoğlu, seçimlere katılım oranının yüksek olması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi. Bulgaristan'da gerçekleşecek seçimler ile ilgili olarak şunları anımsattı:

"Soydaşlarımızı ve çocuklarının geleceği açısından çok önem taşıyan bu seçimlere gereken ilgi ve katılımın yüksek olması hepimiz için büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızı, üyelerimizi, 11 Temmuz'da sandık başında olmaya davet ediyorum.

350 bine yakın çifte vatandaşın Türkiye'de bulunuyor.

Onların oy kullanmaları kolaylaştı ve sandık sınırlaması kalktı. Konfederasyonların, federasyonların ve derneklerin bu süreçte çok kıymetli çalışmalara da imza attığını görüyoruz. Bu çalışmalar, 11 Temmuz günü yapılacak seçimlerde büyük fayda sağlayacaktır.

Kardeşlerimizin vereceği karar, Bulgaristan için yeni bir dönüm noktası olacaktır. Bir bütün olarak bölünmeden hareket ederek, bu seçimlere gereken ilgi ve katılımın yüksek olacağına inancımın tam olduğunu söylemekle birlikte, konfederasyon, federasyon ve derneklerin değerli çalışma ve katkılarının çok önemli olduğunu da özellikle belirtmek isterim."

KİMLİK KARTINI UNUTMAYIN

Oy kullanacak vatandaşların geçerli pasaport ve kimlik kartına (liçna karta) sahip olması gerektiğini de hatırlatan Gençoğlu, "Seçimlerin komşumuz, dostumuz, ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Bulgaristan'da gerçekleştirilecek seçimlerde Türkiye'den güçlü bir desteğin çıkması için tüm çifte vatandaşlara büyük görev düştüğünü kaydeden Gençoğlu, "Bu seçim, Bulgaristan Türklerinin hak ve hukuklarının güçlü bir şekilde korunabilmesi için büyük önem taşıyor. Dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir mezalim ve asimilasyon politikası ile bulundukları topraklardan kopartılarak zorunlu göçe tabi olan bu kardeşlerimizin bulundukları ülkelerde hiçbir engel ve kısıtlamaya tabi olmadan demokratik bir ortamda oylarını kullanılabilmeleri için sandık başlarında tüm önlemlerin sağlanacağına dair inancımızın tam olduğunu da özellikle belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

ROTARY HALKA DOKUNACAK

Rotary 2440 Bölge Federasyonu, 2021-2022 dönemi hedef ve projelerini Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile tanıttı.

'Hizmetlerimizle hayatları değiştirelim' teması ile görevi devraldığını belirten Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, "Halka doğrudan dokunacağımız, dünyaya ilişkin düşüncelerimizi dile getireceğimiz bir dönem olacak" dedi.

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönemi, Nedim Atilla'nın federasyon başkanı görevini devralmasıyla 1 Temmuz 2021 tarihinde 'Hizmetlerimizle hayatları değiştirelim' dönem teması ile başladı.

Bademli, Yıldırım Beyazıt, Muradiye, Tophane Rotary Kulüpleri ev sahipliğinde projelerin tanıtımı amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışını Yıldırım Beyazıt Rotary Kulübü Başkanı Ferahi Öztimur ve 2440. Bölge İletişim ve Halkla İlişkiler Komitesi Başkanı Adnan Sözeri yaptı.

Toplantıda konuşan Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, toplumsal cinsiyet eşitliği, gerçek gıda, sürdürülebilir çevre, organ bağışı gibi konularında önemli projeler ve toplum yararına hizmetler üreteceklerini söyledi.

Rotary'nin öncelikli 7 odak alanı olan, barış ve anlaşmazlıkların çözümü-temiz su ve hijyen, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, anne ve çocuk sağlığı temel eğitim ve okuryazarlık ekonomik ve toplumsal kalkınma ile çevre ve sürdürülebilir dünyadır, diyen Atilla "Bu dönemde toplumsal cinsiyet eşitliği ve gerçek gıda konularında önemli projeler ve toplum yararına hizmetler üreteceğiz" dedi.

Rotary 2440'a başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.