Hava Durumu

Gençoğlu'nun çağrısına kulak verelim

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2021 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 07:56

Bulgaristan'da 14 Kasım 2021 tarihinde çok önemli bir seçim yapılıyor. Bir süredir Bulgaristan'da yapılan seçimlere Türkiye'den ve özellikle Bursa'dan yapılan katılım nerede ise minimuma indi.

Zaman zaman bu konu gündeme getiriliyor ama şu anda belirli bir konfora sahip olan insanlar eski günlerini herhalde anımsamak istemiyor. Kuşkusuz bu satırları yazarken, bu sorumluluğu her zaman hissedenleri tenzih ediyorum.

Seçim dönemlerinde çeşitli STK'lar oy kullanımı ile ilgili çağrılar yapıyor. Ama bunlar da yeterli sonucu almıyor. Hedefe varılmıyor.

Konu ile ilgili olarak Bal Göç, BGF Federasyonu ve BRTK Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, önümüzde dönemde yapılan seçimlerin, özellikle oradaki kardeşlerimizin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şu çağrıyı yaptı:

"Bizleri asimile etmeye çalıştılar başaramadılar. Ekonomik açıdan asimile etmeye çalıştılar onu da başaramadılar. Şimdi de siyaseten asimile edilmeye çalışılıyor. Bunu başaramayacaklar. Hepimiz geçmişte hatalar yapmış olabiliriz. Ama şimdi gün birlik ve beraberlik günüdür. Geçmişteki kırgınlıkları unutarak birleşmemiz ve tekrar eski günlerde olduğu gibi birliği sağlamamız gerekiyor.

Bu noktada bizlere büyük görev düşüyor. Bir oy, bir oydur mantığı ile hepimiz gayret ederek14 Kasım seçimlerinde katılımı en yüksek seviye taşımalıyız. Ev ev dolaşarak bu seçimlere katılmayı ve oy kullanmayı teşvik etmeliyiz. Bunu adeta görevimiz adletmeliyiz.

Bizler çok zahmet çektik. Ama büyük işler başardık. Ecdad yadigarı Bulgaristan'daki soydaşlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı , dostlarımızı oylarımızla destekleyelim.

Bu seçimlerin komşumuz, dostumuz ve ortak çıkarlarımız olan Bulgaristan'a hayırlı olmasını diliyorum."

Evet, Turhan Gençoğlu'nun çağrısı bu.

Ben bu satırlardan seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımıza bir kez daha anımsatmak istedim.

SİMBİYOZ SOSYAL GİRİŞİM ETKİNLİĞİ

Hülya Aras, Songül Kaya, Asiye Asal ve Neslihan Edinçliler, 30 Temmuz 2019'da Simbiyoz Soysal Aktivite Derneği'ni kurdular.

Daha sonra Hülya Aras konuyu bir adım daha ileriye taşıdı ve 9 Kasım 2019'da Simbiyoz Sosyal Girişim ve Gelişim şirketini kurdu. Üçevler'deki kendine ait bir mülkü buna ayırdı.

"Global partnerlerimizle birlikte , dezavantajlı kitleleri kapsayıcı, özgürleştirici, inovatif aksiyonları destekleyen, sosyal girişimcilere katalizör görevi üstlenen bir çözüm merkezi olmak." vizyonuyla yolan çıkan Simbiyoz Aktivite Sosyal Girişim ve Gelişim Merkezi'nin misyonu ise şöyle:

"Gönüllülerimiz ve destekçilerimiz ile birlikte kaynaklarımızı verimli, sürdürülebilir kılacak somut projeler geliştirerek dezavantajlı bireylerin ve farklı aşamalardaki sosyal girişimcilerin katılımcı ve üretken olarak toplumsal hayatta yer almasını sağlamak."

Yarın bu merkezimiz 2. yaşını kutlayacak. Burada hem 2 yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendirecek, hem de çeşitli alanlardaki EN'ler belirlenecek.

Simbiyoz Aktivite Sosyal Girişim ve Gelişim Merkezi kurucusu Hülya Aras, bu toplantıya Simbiyoz'a gönül vermiş herkesi davet ediyor.

Evet, Simbiyoz'a kolay gelsin diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.