Hava Durumu

Gençoğlu'nun Yılmaz'a vefası

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2020 08:00

Turhan Gençoğlu, nerede ise tüm yaşamını babasından devraldığı misyonu daha da yukarılara taşıyarak Balkan Göçmenleri'ne adamış bir insan. 1986 yılında rahmetli Mümin Gençoğlu tarafından Bal Göç kurulurken kurucular arasında ve başkan yardımcısı sıfatıyla Turhan Gençoğlu da vardı.

Turhan Gençoğlu, şu anda Bal Göç'ün Onursal Başkanlığı'nı yürütüyor.

O dönem, Jivkov'un Balkanlar'da yaşayan soydaşlarımıza asimilasyon uygulamaya başladığı dönemdi. Dönemin Dışişleri Bakanı da Mesut Yılmaz'dı. Mesut Yılmaz'ın bu süreçte çok emekleri vardı. Türkiye'nin bu asimilasyonu dünyaya anlatması noktasında böyle bir oluşumun(Bal Göç) gerekliliğine ilk işaret eden ve bunu Mümin Gençoğlu'na anlatan o olmuştu. Ayrıca konunun AGİT'e taşınması noktasında da emekleri büyüktü.

Rahmetli Mesut Yılmaz 1997 yılında Başbakan olarak Bursa'ya geldiğinde Bal-Göç Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti. Bu ziyarette rahmetli Mümin Gençoğlu'ndan bayrağı devralan Turhan Gençoğlu evsahipliği yapmıştı. O binanın da Bal Göç'ün olması noktasında Mesut Yılmaz'ın da katkıları vardı. Ayrıca da Mesut Yılmaz'ı da onur üyesi ilan etmişti.

Turhan Gençoğlu, o günleri anımsatan bir videoyu geçenlerde "Emekleri çok büyüktür. Bu camia Mesut Bey'in hizmetlerini unutmayacak" diyerek paylaştı. Ve de rahmet diledi.

Oğuz Dinçer'in sergisi

Bursa iş ve reklam dünyasının yakından tanıdığı bir isim Oğuz Dinçer. Oğuz Ağabey ile arkadaşı Cengiz Apalak'la beraber onun Eski Garaj'a yakın ofisinde tanışmıştım. 1980'li yılların ikinci yarısıydı.

Oğuz Dinçer'e reklam sektöründe çalışan Bursa'nın en eski grafikeri diyebiliriz. 1952 yılında Kütahya'nın Simav ilçesinde doğan Dinçer, Çanakkale İlköğretmen Okulu mezunu. Bolu'da öğretmenlik yaptı. Ardından 1978'de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. 1980 yılında Bursa'da grafik tasarım atölyesini kurdu. Çok sayıda sanayi kuruluşuna hizmet verdi.

İlk sergisini 1983 yılında açtı. 1986 yılında Bursa Grafikerler Derneği'nin kuruluşunda aktif rol oynadı. Üç dönem başkanlığını yaptı.

1997 yılında ambalaj grafik tasarımı konusunda uzmanlaştı. Süreçte çeşitli ödüller aldı. Çeşitli eğitimlerde hocalık yaptı. 2004 yılından beri kişisel suluboya sergileri açıyor. Sayısız Bursa temalı suluboya eserleri bulunuyor.

Oğuz Dinçer, şimdi Panaroma 1326 müzesinde yarın (4-25 Kasım tarihleri arasında açık kalacak) "Fetihten sonra Bursa: Şehrin Tanıkları" isimli bir sergi açıyor.

Oğuz ağabeyi kutluyorum.

Nice sergilere diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.