Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gerçek, ideal ve hayal

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2017 06:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2017 06:12

İnsanoğlu yaşamı özünde beynin kurguladığı bir yaşamdır. Bu yaşamda beyinde oluşan paradigmalar insanları mutlu eder, mutsuz eder; sevindirir, üzer ve her türlü duyguyu yaşatır. Kimi insan bunun farkındadır, kimisi de çoğunlukla değildir.
Özünde kader diye vurguladığınız şey insanın aklı ile yaptığı seçimlerin ortaya çıkardığı sonuçlardır.
İnsan yaşam içinde gerçek, ideal ve hayal arasında gider gelir. Bir ülkede yaşarsınız o sizin gerçeğinizdir. İdealini ararsınız, onun için koşturursunuz ve hayallerini kurarsınız.
Herkes siyaset arenası içinde de özünde kendinden bir adım önde bir siyaset , bir siyaset anlayışı ve bir siyasetçi arar. İdealinin kriterleri bellidir. Ama hayal edilen ile gerçek arasında zaman zaman uçurumlarla karşılaşırsınız. Ne zaman ki bunu ortalamaya vurursunuz, o zaman biraz rahatlarsınız.
İdealin oluştuğu, hayalin gerçeğe dönüştüğü günlere.

Endüstriyel simbiyoz

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın British Council işbirliğiyle, 20-23 Şubat 2017 tarihleri arasında İngiltere'nin Birmingham kentine düzenlediği endüstriyel simbiyoz teknik gezi programı tamamlandı.
Bu gezi Newton-Kâtip Çelebi Fonu desteği kapsamında desteklenen "Bursa Eskişehir Bilecik Bölgesinde Düşük Karbon Ekonomisine ve Kaynak Verimliliğine Geçiş İçin Endüstriyel Simbiyoz Kapasite Artırımı Projesi" çerçevesindeki bir teknik geziydi.

ÇEK Eğitim Ödülleri

Ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi geleneksel hale getirdiği eğitim ödüllerinin 11.'sini veriyor.
Bugün ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu konferans salonunda saat 13.00'te düzenlenecek tören ile ÇEK Eğitim Ödülleri verilecek.
ÇEK Eğitim Ödülleri bu yıl ulusalda Prof. Dr. Hasan Şimşek ve Orhan Bursalı'ya, yerelde ise Halil Güleç ve Nihan Toptan'a verilecek.
Ödül alanları şimdiden kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.