Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GESİAD'ın 26. yaş balosu

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2017 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 07:30

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD), yarın 26 yaşını kutluyor. GESİAD'ın 26. yıl balosu Almira Otel'de yapılacak.
GESİAD, İl Dernekler Müdürlüğü'ne 9.9.1991 tarihinde Genel Sekreter sıfatıyla Deniz Şimşek'in imzası ile verilen 15 kişilik kurucular listesi ile kuruldu. Listenin en başındaki isim İlhan Toprak'tı. Daha sonra GESİAD 27 Mart 1992 tarihinde ilk genel kurulunu yaptı. Bu genel kurulda ise GESİAD'ın seçilmiş ilk başkanı Orhan Efe oldu.


O tarihten bugüne GESİAD, Bursa'nın saygın STK'larından biri olarak iş dünyasındaki yerini korumakta.
GESİAD şu anda yönetim kurulu başkanlığını Ramazan Kaya yapıyor. Başkan yardımcıları Murat Kaya, Abdülrahim Noyan ve Kerim Demiral, Genel Sekreter Tolga Papatya, Sayman ise Yener Poroy. Seda Arık, Alper Pekmezcioğlu, Fatih Aksoy, Onur Oral ve Can Aksöz diğer yönetim kurulu üyeleri.
Evet, gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri de üçüncü sektör diye adlandırılan sivil toplum örgütleri. GESİAD'a nice yaşlar dilerken, Ramazan Kaya ve arkadaşlarına da başarılar diliyorum.

Asansör ve MMO

Sanayi Genel Müdürlüğü'nün 2017 Yılı Asansör Sektör Raporu'na göre; Türkiye'de yaklaşık olarak 500.371 adet asansör var. 2016 yılında, 301.533 adet asansörün periyodik kontrolü yapılmış; 189.539 adet asansöre (%63) kırmızı etiket, 8.813 adet asansöre (%3) sarı etiket, 36.458 adet asansöre (%12) mavi etiket ve 66.723 adet asansöre de (%22) yeşil etiket iliştirilmiştir. Kullanılan 200.000 asansörün durumu bilinmiyor.
Bu bilgileri son asansör kazası ardından TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart verdi. Mart, işyerlerinde ve çok katlı binalarda insan ve yük taşıyan asansörlerin; gerekli bakım ve kontrol işlemlerinin yeterince yapılmaması ve denetim olgusunun göz ardı edilmesi nedeniyle, kazaların yaşandığını söyledi.

Nadir Gezer ve eğitim

Nadir Gezer, yaşamını eğitime adamış bir kişi. Bursa Anadolu Lisesi'nin unutulmaz müdürlerinden ve öğretmenlerinden. Nilüfer Belediyesi'nin Edebi Kazılar etkinliğinin bu seferki konuğu eğitimci-yazar Nadir Gezer oldu.
Ülkemizin, sanayimizin ve demokrasimizin gelişimi noktasında, önümüzdeki en büyük engel bir türlü doğru ve akılcı modele oturtamadığımız eğitim sistemimiz. Nerede ise 40 yıldır her yıl bir şey değişiyor.


Arifiye Köy Enstitüleri'nde yetişen yazar ve eğitimci Nadir Gezer, Nazmi Karataş'ın sorularıyla Türkiye'de eğitim sistemine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Gezer, "Köy Enstitüleri'nin yeri doldurulamadı. Köy Enstitüleri sistemine geçilmedikçe Türkiye sorunlarını aşamaz" dedi.
Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nadir Gezer'e teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.