Hava Durumu

GESİAD Sinerji toplantısı ve Baltaş

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2022 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2022 08:10

Bursa’nın ilk SİAD’ı BUSİAD 1978’de kurulduktan sonra, GESİAD, İl Dernekler Müdürlüğü'ne 9.9.1991 tarihinde Genel Sekreter sıfatıyla Deniz Şimşek'in imzası ile verilen 15 kişilik kurucular listesi ile kuruldu. Böylece Bursa’nın ikinci SİAD’ı oldu. Derneğin kurucu başkanı İlhan Toprak’tı.

Daha sonra GESİAD 27 Mart 1992 tarihinde ilk genel kurulunu yaptı. Burada  GESİAD'ın seçilmiş ilk başkanı Orhan Efe oldu. İlk yönetim kurulunda da şu isimler vardı:

"Osman Elibol, Selçuk Alper, Melih Özeren, Hakan İbiş, Gürhan Çetinkaya, Ahmet Özhan, Nejat Yahya, Orhan Efe, Deniz Şimşek."

Bu yıl 31. yaşını kutlayacak olan GESİAD’ın şu anda başkanlığını Murat Kaya yapıyor. Kaya’nın yönetiminde şu isimler var:

“Gülçin Bayrak Tüzemen, Sedef Pamirol, Simge Kaya, Yener Poroy, Tolga Papatya, Timur Karslıoğlu, Tangün Ocak, Ömer Savaş Karagöz, Recep İzmirli, Ufuk Erdoğan, Uğur Akın, Ömer Abdullah Akarca, Bülent Çavdar, Hikmet Mehmet Oral.”

GESİAD’ın sinerji toplantısı Almira Otel’de gerçekleşti. Gecede GESİAD Başkanı Murat Kaya, ülkemiz iş dünyasını ayakta tutan üreten insanları sıfatlandırırken, Turgut Özakman’ın kitabı “Çılgın Türkler” başlığına atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Pandemi süreciyle başlayan kapanmaların arkasından tam rahata eriyoruz derken 2021 yılının yaz aylarında yaşanan yangınlar ve sel felaketleri, arkasından son çeyrekte yaşadığımız yüksek kur dalgalanmaları yeni yıla başladığımızda yaşanan enerji savaşları ve son olarak fiili savaş. Salgın, savaş, ölüm ve kıtlık, bir başka ifadeyle ekonomik buhran. Mahşerin dört atlısı üzerimize geldi.

(Mahşerin Dört Atlısı, Hristiyanlıkta Kıyamet alameti olarak ortaya çıkacağına inanılan dört atlıdır. Yeni Ahit'teki -Vahiy Kitabı olarak da bilinen- Apokalips bölümüne göre, Kıyamet felaketlerini getirecek olan yedi mührün açılması ile birlikte ortaya çıkarlar.Bazı akademisyenlere göre beyaz at ve binicisi İsa'yı, kızıl at ve binicisi kan ve savaşı, siyah at ve binicisi kıtlığı, soluk renkli at ve binicisi ise salgın hastalıkları ve ölümü sembolize eder.)

Savaşın kazananı olmayacağı gibi kaybedenin çok olacağı gerçeğinden hareketle, çocukların, kadınların ve masum insanların ölmeyeceği bir dünya düzeni arzuluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözünü bir kez daha bu kürsüden tekrarlamak istiyorum. Ne kadar büyük bir kurucu liderimiz var ki; 86 yıl önce bu günleri görüp imzaladığı Montrö anlaşması sayesinde barışı bölgemize şart kılmış. Ruhu şad olsun”

Bu güzel gecenin konuğu Prof.Dr.Acar Baltaş hoca liderlik ve yeni yönetim anlayışına da değindi. Baltaş önce Stanford Üniversitesi’nde (Vali, işadamı ve politikacı Leland ve Jane Stanford çiftinin, babasıyla aynı ismi taşıyan oğulları Leland Jr. 1884 yılında 16'ncı doğum gününü kutlamasına 2 ay kala, Yunanistan'da kaptığı tifo hastalığı yüzünden İtalya'da ölür. Bunun üzerine ailesi 9 Mart 1885'te "Leland Stanford Jr. Üniversitesi"ni kurar.) yapılmış 80 yıl süren longitudinal (Uzun süreli) çalışmadan söz etti.  Ardından anlatımlarının içinden özetlemeye çalışırsak Baltaş, şunları söyledi:

“Eğer felsefesini bilmediğimiz işi yapmaya kalkarsanız onun teknisyeni olursunuz. Niyetinizin karşı tarafa geçtiğine emin olun. Unutmayın, koçlar ya da hocalar takımın omzunda yükselir. Herkesin motivasyon öğeleri farklıdır. Genelleyerek değil, bireyselleştirerek yaklaşın. Eğer çalışanlarınıza duygusal emek vermezseniz lider olamazsınız. İnsanlardan adanma bekliyorsanız duygusal emek vermelisiniz. Hayatta neyi arıyorsak, onu buluyoruz. Sahip olduklarınızın farkına varın. Kendi hayatınızdaki iyi hallere bakın. Öngörülemeyen koşulların öngörülebilir olduğu bir ortamda yaşayacağız. Anlaşmak orta çaplı bir mucizedir. Güçlüden, ezenden yana olan entelektüel de olsa ona aydın denmez.”

Prof. Dr. Acar Baltaş konuşmasının sonunda iki kitap önerdi. Falih Rıfkı Atay’ın ‘Zeytindağı’ ve Kemal Tahir’in Esir Şehrin İnsanları.

Gecede ayrıca Prof.Dr.Acar Baltaş’ın eşi olan ve Bursa’da BUSİAD’ın binasının olduğu yerdeki eski binada doğan (İnegöllüzade Mehmet Efendi’nin soyundan gelen Halide Ergunalp ailesinin mülkü olan bina. Yanlış anımsamıyorsam da Zuhal Hocamın annesi Feride Hanım, babası da Ahmet beydi.) Prof.Dr.Zuhal Baltaş da vardı.

Bu arada toplantıda GESİAD’ın yeni üyelerine de rozet takıldı. Yeni üyeler şunlar:

“Emre Koçak , Murat Yağcı , Oğuz Turuş , Neslihan Şahin , Oray Üsküdar, Özlem Zennup Özkök , Orhan Sevingen, Ahmet Özdemir, Kübra Talum, Fırat Yıldız,  Uluç Cihan, Emel Taşyakan , Gencer Küçükoğlu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.