Hava Durumu

Global Compact, kadın ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2020 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 08:56

Küresel İlkeler konusu dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından ilk olarak 31 Ocak 1999 tarihinde Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos toplantısında yaptığı konuşma sırasında gündeme getirildi. Sonrasında 26 Temmuz 2000 tarihinde Birleşmiş Milletler merkezinde Annan, Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni anlattı.

Bu gündeme gelişin ardından Bursa'da dostum olan bir uluslararası şirketin ortağı ve CEO'suna bu konuda belki de Bursa'da yapılmış ilk sunuyu yapmıştım. Ama sağolsun dostumda ne söylendiğine değil, kimin söylediğine baktı ve geçti. Sunu hala bilgisayarımda durur. Bunu ben hep yaşarım 45 yıldır üzerimde olan gazeteci gömleği daha çok göründüğü için diğer gömleklerimin çok kimse farkında değildir.

Neyse...

Birleşmiş Milletler(UN) Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact), 160'ın üzerinde ülkede 9.500'ün üzerinde şirket ve 3.000'in üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifidir. 2000 yılında çalışmalarına başlayan UN Global Compact, dünyamız, tüm insanlar, topluluklar ve pazarlara fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmelerini teşvik eder.

UN Global Compact dünya çapındaki şirketlerin stratejilerini ve operasyonlarını insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 ilkeye uyumlu hale getirmeleri için desteklerken aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na ulaşılabilmesi için iş dünyasına liderlik eder.

UN GLOBAL COMPACT VE 10 İLKE

Birleşmiş Milletler(UN) Global Compact'ın 10 ilkesi şöyle özetlenebilir:

"İş dünyası ilan edilmiş insan haklarını desteklemeli ve haklara saygı duymalıdır. İş dünyası insan hakları ihlallerinin suç ortağı olmamalıdır. İş dünyası çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü desteklemelidir. Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına son verilmeli. Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmeli. İşe alım ve işe yerleştirmede her türlü ayırımcılığa son verilmeli. İş dünyası çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları desteklemeli. Çevresel sorumluluğu arttıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek vermeli. Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemeli. İş dünyası rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmalı."

CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞMA GRUBU

Bursa'da 2016 yılında BUİKAD, BUSİAD ve Yeşim Tekstil koordinatörlüğünde, KalDer'in desteğiyle kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu oluşturuldu. Bu platform çalışmalarını Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'na bağlı olarak sürdürmekte.

Platform 3 yıldır, Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi düzenliyor. Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'nun bugüne kadar düzenlediği toplantılarda İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Avukat Nazan Moroğlu ve Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir konuk konuşmacı olmuştu.

Ocak ayına kadar 6 oturumda farklı konu ve konukları ağırlayacak olan platform, iş dünyasında kadın istihdamının önemine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Platformun düzenlediği 3. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi'nin konuğu Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'di.

Moderatörlüğü Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur yaptı. BUİKAD Başkanı Av. Oya Eroğlu, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay ve KalDer Yönetim Kurulu üyesi Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül de söyleşiye katıldı.

SÜEL NE DEDİ?

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, bir şirketin, müşterisi olsun olmasın, toplumun tüm kesimlerinin sosyal ihtiyaçlarına duyarlı olması ve bu ihtiyaçları karşılayacak çözümler geliştirmesi gerektiğini belirterek, iş dünyasında kadının güçlenmesinin yaratacağı değere vurgu yaptı ve şöyle dedi:

"İyilik için teknoloji diyerek yola çıktık ve en güçlü kasımız olan teknolojiyi insanların sosyal ihtiyaçlarına çözüm getirmesi için kullanmaya başladık. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında son 13 yılda 4 milyondan fazla insanımızın hayatına dokunduk. Kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalarımızı da bu çerçevede değerlendiriyoruz.

Bugün birçok toplum daha hızlı gelişmenin, daha fazla kalkınmanın yollarını arıyor. Bize göre bunun çözümü yanı başımızda; kadınlar. Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımı, güçlü kadın, güçlü toplum demek. "

İnsanlar güçlülük veya zayıflığı yaptıkları seçimlerle sağlarlar. Dolayısıyla, insanın seçemediği cinsiyeti ona hiçbir üstünlük veya zayıflık sağlamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.