Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Global Compact’ta bir Bursalı

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2016 01:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 01:30
“Sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi” vizyonuyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) çalışmalarını sürdürüyor. Bu organizasyonun  Global Compact Türkiye Yürütme Kurulu ayağında ise 2014 yılından beri Yeşim Tekstil’i (2006’da bu sözleşmeye imza atmıştı) temsil eden Dilek Cesur yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.
Bu kapsamda, Global Compact Türkiye Ağı’na bağlı olarak TİSK’in (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) koordinasyonunda faaliyet gösteren Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nda da aktif görev alan Dilek Cesur, gruba Eczacıbaşı Holding Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Koordinatörü Ata Selçuk ile birlikte eş-başkan olarak seçildi.



Dilek Cesur, Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nun öncelikli hedeflerini şu cümlelerle açıkladı:
“Şirketler arası öğrenme süreçlerini desteklemek, farklı paydaşların kadının güçlenmesi konusunda yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcı firmalar arasında bir sinerji yaratmak, eşitlik amacı güden farklı inisiyatifler arasında işbirliği sağlamak ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin ülke çapında yayılımına destek vermek.”
Dilek Cesur’u kutluyorum, başarılar diliyorum.

Gençoğlu Ailesi’ne başsağlığı

Bursa eski Milletvekili rahmetli Mümin Gençoğlu'nun eşi, Penguen Gıda'nın sahipleri Turhan Gençoğlu ve Orhan Gençoğlu'nun anneleri Hacı Ümmü Selime Gençoğlu, 86 yaşında aramızdan ayrıldı. 
Ümmü Selime Gençoğlu, dün Ulucami’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Gençoğlu Ailesi’ne başsağlığı diliyorum.

Aristo yılı



Aristotales doğumunun 2400'üncü yılında Bursa’da anıldı. Unesco tarafından 2016 yılının “Aristo yılı” ilan edilmesinin ardından filozof Uludağ Üniversitesi  ve Bursa Felsefe Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği konferasta tartışıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan UÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen, “Felsefeci ve filozofçuların yaptığı en iyi şey hesaplaşmak. İşte biz de Aristotales'i yeniden düşünüp onunla hesaplaşırsak içinde bulunduğumuz problemlere bir çözüm bulabiliriz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.