Hava Durumu

Global Compact ve 'Gücümüz Eşitliğimiz'

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2019 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 08:43

Birleşmiş Milletler Global Compact, 160'ın üzerinde ülkede 9.500'ün üzerinde şirket ve 3.000'in üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifidir. 2000 yılında çalışmalarına başlayan UN Global Compact, dünyamız, tüm insanlar, topluluklar ve pazarlara fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların işbirliği ile harekete geçmelerini teşvik eder.
UN Global Compact'in 10 İlke'si insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş dünyasının temel sorumluluklarını ele alır. 10 İlke'yi stratejilerine, politikalarına ve prosedürlerine dahil eden şirketler sadece insanlar ve gezegen için temel sorumluluklarını korumakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadeli başarı için zemin hazırlarlar.

70'in üzerindeki ülkede yerel ağı olan UN Global Compact'in Türkiye Yerel Ağı, Global Compact Türkiye'dir. Bu yapı sürdürülebilir kalkınma için sorumluluk alan şirketlerin yanı sıra aralarında sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve belediyelerin de yer aldığı çok paydaşlı üye yapısı ile Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için bir gelişim, paylaşım ve işbirliği platformu sunar. Global Compact Türkiye gerçekleştirdiği etkinlikler, sunduğu kaynak ve araçlarla üyelerinin sürdürülebilirlik alanında gelişimini desteklerken; hem yerelde hem de küresel ölçekte iyi uygulamaların paylaşılması ve işbirliklerinin kurulması için bir buluşma noktası işlevi görür.
2002 yılından bu yana Türkiye'de kurumsal sürdürülebilirlik gündemini belirlemede öncü rol oynayan Global Compact Türkiye, 2013 yılında TÜSİAD ve TİSK ortaklığında bir platform olarak kuruldu. Global Compact Türkiye'nin sekreteryası TÜSİAD tarafından yürütülür.

GÜCÜMÜZ EŞİTLİĞİMİZ ZİRVESİ

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu'na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, Yeşim Tekstil, BUİKAD ve BUSİAD koordinatörlüğünde bünyesinde bulunan 31 şirket ile çalışmalarını sürdürüyor. Platform tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi bugün yapılıyor. Zirvede iş dünyasında kadın istihdamı konusunda örnek uygulamalar konuşulacak. Zirvede açılış konuşmasını geçtiğimiz aylarda Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Ahmet Dördüncü yapacak.

Podyum Davet'te bugün iki oturum olarak düzenlenecek etkinlik saat 13.30-17.00 arasında yapılacak. İlk oturumda "İş Dünyasındaki Güçlü Oluşumlar" konusu BM Kadın Birimi Türkiye Ofisi Programlar Müdürü Zeliha Ünaldı, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Genel Sekreteri Konca Çalkivik, BM Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Program Koordinatörü Meltem Ağdük tarafından masaya yatırılacak. Oturumun moderatörü ise Global Compact Türkiye Yaygınlaştırma Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur.

"Kadını Güçlendirme Faaliyetlerinde İyi Örnek Kurumlar" başlıklı ikinci oturumda ise Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetin, Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Servet Yıldırım, Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan panelist olarak yer alıyor. Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk de oturumun moderatörü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.