Hava Durumu

Gölyazı, Gölyazı'da masaya yatırıldı

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 07:56

Tanrı Zeus'un çocuğunu taşıyan Leto, doğum yapabilmek için küçük bir kara parçası bile bulamaz. Zeus'un karısı Tanrıça Hera, evliliğin koruyucusu olan ev ve ocak tanrıçasıdır. Hera, kendi evliliğini korumak için canlı cansız tüm varlıklara, Leto'ya çocuğunu doğurması için yer göstermemelerini emretmiştir.
Leto,'ya sadece bir ada yardım etmeyi kabul eder. Ada sabit değildir. Su yüzeyinde gezebilmektedir. Bu yüzden diğer toprak parçaları gibi Hera'nın öfkesinden korkmaz. İris'in Hera'yı bir mücevherle kandırması sonucu, doğum yapanlara yardım eden Tanrıça Eileithyia da Leto'nun yanına gelebilmiştir. Leto önce bir kız çocuğu Artemis'i doğurur. Peşinden de onun yardımıyla Apollon dünyaya gelir. Hep o cesur ada sayesinde. Apollon ışık ve aydınlık tanrısıdır, adım attığı her yer otlar ve çiçeklerle dolar ve ada bir cennete dönüşür.
İşte Gölyazı, Anadolu'da Işık Tanrısı Apollon adına kurulmuş 8-9 antik yerleşimden tatlı su kenarında kurulmuş tek şehirdir.

GÖLYAZI'DAKİ TOPLANTI

Bursa'nın bu önemli değerinin, Bursa turizmine daha aktif biçimde kazandırılması noktasında SKAL Kulüp geçmiş dönem başkanı Hüseyin Özdilek'in önderliğinde bir girişim başlattı.
Bu toplantıya Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, SKAL Kulüp yöneticileri ve turizmci işadamları bir araya geldiler. Orada Celal Sönmez, Hüseyin Özdilek, Mustafa Kırcı, Ömer Kızıl, Erol Türkün, Vehbi Varlık, Haluk Beceren gibi isimlerin yanında Anıtlar Kurulu üyeleri, altyapı kuruluşlarının temsilcileri ve Gölyazı sakinleri katıldı.

ÖNCEKİ ÇALIŞMALAR

Toplantının hedefi Gölyazı'yı ulusal ve uluslararası platformda daha tanınır bir hale getirerek turizmden hak ettiği payı alabilmesi.
Bilindiği gibi geçen yıl Japon Seyahat Acentaları Birliği'nin (JATA) Avrupa'nın en güzel 30 kasabası arasında gösterdiği Türkiye'den tek yer olan özünde bu konudaki ilk çalışmalar yaklaşık 1,5 yıl önce izlenecek yol haritasını belirlemek için Vali İzzettin Küçük'ün başkanlığında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda öncelikler belirlenmiş ve ilgili tüm kurumlar da çalışmalara başlamıştı.
Şimdi bu yapılan toplantı Gölyazı'nın uluslararası alanda daha da ön plana çıkmasıyla birlikte 1,5 yılda alınan mesafenin gözden geçirilmesi, eksiklerin tespit edilmesi ve yöre halkının taleplerinin belirlenmesi amacıyla hayata geçirildi.

KİMLER NE DEDİ?

Bursa Valisi İzzettin Küçük 1,5 yıl önce Gölyazı'da yaptıkları toplantıyı hatırlatarak, gelinen noktayı görmek ve eksikleri belirlemek için yeniden bölgeye geldiklerini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gölyazı altyapısına şu ana kadar 15-16 milyon TL harcadıklarını belirterek, "Fiziki yatırımlar bu işin yüzde 50'si. Kalanı ise zihinsel dönüşüm. Bursa'nın turizmiyle alakalı komple bir format atmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, Gölyazı'nın geleceğinin turizmde olduğunu belirterek, herkesi bu konuda elini taşın altına koymaya çağırdı.
SKAL Kulüp geçmiş dönem başkanı Hüseyin Özdilek de, "Hepsi kendi içinde birer değer olan arkadaşlarımızla Gölyazı için neler yapabilirizi değerlendirmek için burada toplandık. Kazanç sizlerin, fikir bizlerin olacak. Bunun için eğitim gerekiyorsa firmam adına söz veriyorum. Size eğitimi ve danışmanlığı vermek üzere bir danışman tutmaya hazırım." dedi.
Böyle bir girişimi başlattığı için Hüseyin Özdilek'e Bursa adına teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.