Hava Durumu

Gönen Çakmakçı aramızdan ayrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 07:56

Geçenlerde Turhan Tayan ile sohbet ederken, Gönen Çakmakçı'nın COVİT yüzünden aramızdan ayrıldığını öğrendim. Turhan Tayan, onun için "O bir Bursa beyefendisiydi" değerlendirmesini yaptı.

Bursa'nın bir dönemler en saygın inşaat şirketi Petek İnşaat'tı. Bu şirket 1958 yılında DGSA'dan mezun mimar Gönen Çakmakçı, İTÜ'den mezun Hüsamettin Örüç ve Fikret Alakoç tarafından kurulmuştu.

Firma Kültürpark'ta bazı işler, bazı yerel yönetim alt yapı çalışmaları yaptı. Ama 1962 yılında kat mülkiyeti kanunu çıkınca şirket kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayarak Bursa'ya birçok apartman kazandırdı. Daire satışı kavramı ile neredeyse onlarla tanıştık.

Bu çalışmaların mimari projelerini Gönen Çakmakçı çizer, şantiye işlerini de Hüsamettin Örüç ve Fikret Alakoç yürütürdü.

13 Nisan 1930'da doğan Gönen Çakmakçı, Ekrem Barışık'ın belediye başkanlığı, Hüsamettin Örüç'ün ANAP İl Başkanlığı döneminde belediye meclis üyeliği ve İmar Komisyonu başkanlığı da yapmıştı.

Hüsamettin Örüç, 60 yıllık dostu ve arkadaşı Gönen Çakmakçı için, Bursa'ya birlikte çeşitli değerler katmıştık, dedi.

Gönen Çakmakçı, BUSİAD kurucu üyesi ve Bursa Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanlarındandı.

Bursa iş dünyasına ve Çakmakçı Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

KAL DER DENEYİM PAYLAŞIMI

2019 Bursa EFQM Mükemmellik Ödülünde yer alan kuruluşların iyi uygulama ve kazanımlarını anlatacağı Deneyim Paylaşım Toplantısı yapılacak.

Toplantı 05 Ocak Salı 2021 günü 10:30-12:30 saatleri arasında ZOOM Platformu üzerinden Online olarak gerçekleştireceğiz.

Kaliteye gönül verenler etkinliği ücretsiz izleyebileceksiniz.

ÖNEMLİ KONUK

BUSİAD, BUİKAD ve Yeşim'in ortak organizasyonuyla Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu'nun düzenlediği 3. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi'nin 5. konuğu Brand Week İstanbul'da Fark Yaratan 10 Kadın arasına seçilen Bilim İnsanı Doç. Dr. Özge Karadağ Çaman oluyor.

Pandemiye karşı verilen küresel mücadelede önemli figürlerden biri olan Karadağ Çaman, dünyanın en köklü tıp dergilerinden biri olan The Lancet Dergisi tarafından kurulan Covid-19 Uluslararası Komisyonu'nda görevli.

Kendisi halen Columbia Üniversitesi'nde (Earth Institute, Center for Sustainable Development) kıdemli araştırmacı olarak çalışmakta. Aynı zamanda her yıl Küresel Mutluluk ve İyilik Hali Politika Raporunu yayımlayan Küresel Mutluluk Konseyi'nin (Global Happiness Council) uzmanlarından da biri.

Söyleşi yarın saat 16:00'da gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.