Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülbahar ve Pembe İzler

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2017 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 07:36

Pembe İzler Derneği, 2014 yılında tüm kadın kanserleri konusunda toplumu bilinçlendirme ve maddi yetersizliği olan hastalara teşhis ve tedavide destek verme amacıyla yola çıktı.
Ülkemizde her yıl 62 bine yakın kadına kanser tanısı konuyor. Her yıl 20 bin kadına meme kanseri, bin 500 kadına rahim ağzı kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri ve 5 bine yakın kadına da rahim kanseri tanısı konuyor.
Pembe İzler Derneği'nin meme kanserine dikkat çekmek amacıyla sahneye taşıdığı Gülbahar oyununun galası Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bu etkinliğe Durmazlar Holding ve Elemeği Project Solutions sponsor oldu.
Pembe İzler Derneği üyesi Ayşe Alagöz'ün kaleme aldığı Gülbahar adlı tiyatro oyunu tamamı gönüllülük ruhuyla gerçekleştirilen Elif Dörter'in direktörlüğünde yürütülüyor. Berrin Kulya Balkanlar'ın yönetmenlik yaptığı ve Dante Tiyatro Grubu oyuncularının rol aldığı Gülbahar oyunu bugün ve 8 Kasım'da Bursa Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde perde açacak.
Oyunun galasında Pembe İzler Derneği Başkanı Arzu Karataş da dernek olarak böyle bir projeye bilgi ve deneyim desteği sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek "Erken tanı ve düzenli kontrolün önemini ne kadar anlatabilirsek o kadar iyi. Bu oyun da bize sahip olduğumuz umudu, sevgiyi ve zenginliği göstererek destek oluyor" dedi.
Sevgili Arzu Karataş ve arkadaşlarına kolaylıklar dilerken, Sevgili Ayşe Alagöz, Berrin Kulya Balkanlar, Elif Dörter ve Dante elemanlarını böyle bir projede yer aldıkları için kutluyorum.

Organ ve doku bağışı

Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Bu kapsamda Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, bugün 10.00'da Ördekli Kültür Merkezi'nde "Hayat Verenler ve Hayata Tutunanlar" programı düzenleyecek.

İpeker'e büyük ödül geldi

İpeker Tekstil, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen "Sürdürülebilir İş Ödülleri" yarışmasında büyük ödüle layık görüldü.
Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden 31 akademisyenin içinde bulunduğu jüri tarafından, Türkiye'de sürdürülebilir iş modellerinin gelişmesine ve değişimin ivme kazanmasına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Sürdürülebilir İş Ödülleri Yarışması"nda İpeker, tekstil sektöründe büyük ödülü aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.