Hava Durumu

Gülener, Rektör Kılavuz buluşması

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2021 08:02

Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u ziyaret etti. Gülener'in ziyareti sırasında Kosova Büyükelçiliği, Bursa Kültür Müdürü Recep Gündüz de ona eşlik etti.
Bu ziyaret sırasında Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a Kosova'nın Priştine ve Prizren üniversitesilerinin göndermiş olduğu iyi niyet mektubu ile bir anlaşmayı verdi.

Bu iki üniversitenin Tıp Fakültesi öğrenci leri bu anlaşma hayata geçtiği takdirde, bazı stajlarını Bursa Uludağ Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nde yapacaklar.
Üniversitelerin göndermiş olduğu iyi niyet mektuplarını teslim aldıklarını dile getiren Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ahmet Saim Kılavuz "Dost ve kardeş ülkemiz Kosova ve üniversiteleriyle işbirliklerine her zaman hazır olduğumuzu ilettik. Ziyaretleri için Sayın Fahrettin Gülener'e teşekkür ediyorum." dedi.

AHMET ERDÖNMEZ VE BALIKESİR

Ahmet Erdönmez, Bursa'nın önemli bir değeri. Bir iş insanı, koleksiyoner, yaşamını sanat ve kültüre adamış bir insan. 1947 yılında Konya Sille'de dünyaya geldi. İlkokulu Sille'de, ortaöğrenimini ise Bursa'da, tamamladı. Erdönmez yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.
Ailesi ülkemizde ilk kez modern anlamdaki tuğla ve kiremit fabrikası olan Pars Kiremit'i kurdu. Ahmet Erdönmez ise ülkemizin ilk kent müzesi olan Bursa Kent Müzesi'ni ve ülkemizdeki birçok kent müzesini kurdu. Bursa Kent Müzesi'ndeki koleksiyonların çoğu ona aitti. Erdönmez, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kurucuları arasında yer aldı, başkanlığını ve genel sekreterliğini de yaptı.

Aynı zamanda Çekül Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği'nin danışmanlığını, Avrupa Müzeler Birliği'nin Türkiye temsilciliğini yapmakta.
Geçenlerde Ahmet Erdönmez'i, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı ziyaret eder. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte müzecilik alanında bazı çalışmalar yapmak istemektedir. Bu konu ile ilgili olarak Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen hoca ile görüşürler. Metin Sözen Hoca da bu konuda Ahmet Erdönmez'in adını vermiş. Ziyaretteki konuşmalar sonrası Ahmet Erdönmez'i Balıkesir'e davet ederler.
Erdönmez geçtiğimiz günlerde bu ziyareti gerçekleştirir. Önce Havran'a geçilir. Atatürk'ün Havran'a ziyareti sırasında evinde kaldığı bir kuvayı milliyecinin çocukları evlerini müzeye dönüştürecektir. Sonra Sındırgı'ya geçilir, Sındırgı bir Kent Müzesi kurmak istemektedir. Ardında Bigadiç'e gelinir. Burada da Osmanlı döneminden kalma bir zeytinyağ tesisi bulunmaktadır.
Sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile buluşur. Başkan bir Kent Müzesi kurmak istemektedir. Bunun için konuşulur, ardından yer seçimi amacıyla bir kent turu atılır. Kullanılmayan bir tren istasyonu bu müze için tespit edilir. Başkan Yılmaz, pandeminin eninde sonunda biteceğini, bu süreçte kentin vizyonuna sanat ve kültürle ilgili yeni değerler katmak gerektiğini dile getirir.
Ayrıca Kurtdereli Mehmet Pehlivan da yaşamını Balıkesir'de geçirmiş ve Balıkesir kıyı ilçelerinden birinde de eski dönemden kalma, bir tersane bulunmaktadır.
Ahmet Erdönmez'e kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.