Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan Altun'u kutluyorum

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2017 04:46

Bursa Barosu'nun BAOB Yerleşkesi'nde bir töreni vardı. Stajlarını tamamlayan 15 yeni avukata ruhsatları törenle verildi ve cüppeleri giydirildi.
Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun genç meslektaşlarına şöyle seslendi:
"Gerek avukatlık yapacak, gerekse bir süre sonra hakim savcılık mesleğine geçecek olan meslektaşlarımızın, hukukun üstünlüğü ve güvenliği yanında Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarına ve Atatürk devrimlerinin de koruyucu ve savunucusu olacaklarına inancımızı da paylaşmak istiyoruz"

Ayrıca referandum ile ilgili olarak Gürkan Altun'un söylemlerini de son derece pozitif buldum. Gerginlikten, kavga ve dövüşten uzak çok insani bir mesajdı.
Bakın Altun, bu konuda ne dedi:
"17 Nisan sabahı itibariyle cenazenize, düğününüze, mevlidinize gelecek insanlar yine sizin komşularınız olacak. Yani bugüne kadar hep ilişkide olduğunuz insanlar. Onların evet ya da hayır demelerinin veya ideolojilerinin ne olduğunun bugüne kadar nasıl önemi olmadıysa bugünden sonra da olmasın. Çünkü komşularınızı seçerek biriktirdiniz. Bugünlere dayanışma ruhuyla geldiniz. Bunu kaybetmeyin lütfen..."
Referandum sürecinde evet-hayır konusunda tüm taraflar o kadar toplumu gerdi ki; bu güzel mesajından ötürü Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun'u kutluyorum.
Mesleğe yeni atılan avukatlara da başarılar diliyorum.

Taneli hocadan öğütler

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye alzheimer Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle Alzheimer hastalığı ile ilgili bir seminer organize edildi.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Uludağ Salonu'nda seminere konuşmacı olarak katılan Türkiye Alzheimer Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Bilgen Taneli, alzheimerin geri dönüşü olmayan bir hastalık olduğunu ve bu hastalığın her hastalıkta olduğu gibi önceden teşhisinin de tedavi için büyük önem arz ettiğini söyledi.
Prof. Dr. Taneli, dinleyicilere yaşlanmayı geciktirmek için şu ipuçlarını verdi:
"Yaşama pozitif yaklaşmalı. Kötümser değil daima iyimser düşünülmeli. İyimser olmanın ömrü ortalama 10 yıl uzattığı görülmüştür. Stresten uzak durulmalı. Stresle başa çıkmanın yollarını aramalı. Düzenli bir yaşama sahip olunmalı. Gece hayatından uzak durulmalı. Uyku-uyanıklık ritmi iyi ayarlanmalı. Erken yatıp erken kalkmalı. 7-8 saat uyuyup, gündüzleri fırsat buldukça kestirilmeli. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.