Hava Durumu

Hackathon Yarışması trafik ve ulaşım üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 08:09

Ülkemizde Hackathon yarışmaları yeni tanınmasına karşın, popülerliğini artırmaya başladı. Hackathon belli bir ortak fikre sahip insanların belirli bir süre içerisinde, takım çalışması halinde aynı ortamda aynı havayı soluyarak inovatif fikirlerini kodlara dökme durumudur.
Hackathon yarışmaları en çok markaların işine yaramaktadır.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluğunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) destekleriyle 20-23 Nisan 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 9. THY Science Expo bu yıl önemli bir yeniliğe ve ilke sahne olacak.
Ana teması 'Uzay ve Havacılık' olarak belirlenen Türkiye'nin en geniş kapsamlı bilimsel etkinliğinde 6 farklı kategoride, bilimsel buluş ve yenilikler yarışacak. Bilim Festivali'nde dereceye giren projelere toplamda 103 bin lira para ödülü dağıtılacak.
THY Science Expo'da akıllı şehircilik uygulamalarında trafik ve ulaşım üzerine hayatı kolaylaştıracak dijital teknolojiler üretilmesini teşvik etme amacını taşıyan 'Hackathon Yarışması' da düzenlenecek.
Bursa Bilim Festivali'nde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek yarışmaya kendini teknoloji alanında geliştirmiş yazılımcılar, software developerlar, arayüz tasarımcıları ve bilgisayar programcıları katılabilecek.
Web siteleri ve akıllı telefon uygulamalarının da dâhil edildiği 'Hackathon Yarışması'na katılımcılar ekip halinde başvuruda bulunabilecek.
Yarışma başvurusu 7 Nisan 2020 tarihinde sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.