Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakan Çavuşoğlu, BTSO ve iş dünyası

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 08:06

BTSO seçimleri yarın yapılıyor. Bu seçimlerde belirlenen BTSO Komiteleri içinden BTSO Meclisi oluşacak. Onlar da BTSO Yönetim Kurulu'nu seçecekler.
Şu anda adaylar yoğun bir çalışma içinde. Hal böyle iken cumartesi akşamı spontan bir gelişme oldu. BTSO, Bursa iş dünyasını düzenlediği istişare toplantısında Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile buluşturdu.
Bu toplantıya Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa milletvekilleri Zekeriya Birkan, İsmail Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman katıldı.

İbrahim Burkay'ın konuşmasından

Toplantıda İbrahim Burkay geçmişin bir özetini yaparak yeni dönemde BTSO'nun hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri iş dünyası ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu BŞBB Başkanı Aktaş, Bursa milletvekilleri ve İl Başkanı Salman ile paylaştı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Bursa ekonomisine sınıf atlattığımız 5 yıllık süreçte üretilen makro projelerle kent ekonomisine 360 milyon TL bütçe desteği kazandırırken, BTSO üyelerine ise 170 milyon TL'lik destek sunduk. BTSO'nun bugüne kadar nefes kredisi ile üyelerine en fazla katkı sağlayan Odadır. İş dünyamız için can suyu olacak nefes kredisini bir kez daha üyelerimizin kullanımına sunuyoruz. Ziraat Bankası, Vakıfbank, bu bankaların katılım bankaları ile Halkbank ve Denizbank aracılığıyla üyelerimiz üst limiti 200 bin TL olan nefes kredisinden aylık 0,99 faiz oranı ve 12 eşit taksit imkanıyla yararlanabilirler. Firmalarımızın nakit ihtiyacını karşılayacak nefes kredisinin hayırlı olmasını diliyorum.
BEBKA ile birlikte Bursa'nın turizm master planını hazırlayarak sektörümüzün ortak akılla hareket etmesine öncülük ederken, 16 milyon TL'lik destek aldığımız HİSER projemizle de üyelerimizin rekabet gücüne ve marka değerine katkı sağlayacağız. İş dünyamızın taleplerinden birisi olan Uludağ Oteller Bölgesi'ne doğalgaz götürülmesi konusunda da önemli mesafeler kat ettiğimizi de buradan müjdelemek istiyorum."

Başkan Aktaş'ın söylemi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise , "Yaklaşık 3 milyon nüfusuyla, gelişmiş sanayisiyle Bursa'yı daha ileriye götürmek için taşın altına elimizi koyduk. İş dünyamızın beklentilerine BTSO ile birlikte çözüm sunmak adına da elimizden geleni yapmaya hazırız. İş dünyasından gelecek her talebi çok önemsiyoruz. Büyük bir heyecanla, ortak akılla tüm sorunlarımızı aşacağız" dedi.

Hakan Çavuşoğlu ne söyledi?

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise şunları söyledi:
"Türkiye'ye karşı her türlü algı operasyonuna kulağını tıkayarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam eden siz değerli iş dünyası temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin dinamosu Bursamızı omuz omuza büyütmek hepimizin görevi. Bu anlamda bizler sanayicimizin ve ticaret erbabının önünü açacak birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugün artık daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye var. Bursa'nın son dönemdeki katkısı da ortada. Ülkemizin hedefleri için hep birlikte daha fazla çalışacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.