Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Eker ile siyaset üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2019 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 08:54

Hasan Eker, Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim. Bir süredir de siyaset yaşamı içinde de görülmeye başladı. Geçtiğimiz gün Hasan Eker ile bir sohbet imkanımız oldu. Onunla hayal ve ideallerini konuştuk.
Yaklaşık 15 yıldır Bursa STK'ları ve BTSO içinde aktif rol oynayan Hasan Eker, Bursa için çeşitli projelere imza attı.

Ayrıca, mesleği olan organizasyon konusunda da yerel, ulusal ve uluslararası bazda birçok kurum ve kuruluş adına çeşitli etkinlikleri hayata geçirdi.

Bu süreç içinde projelerini hayata geçirmeye çalışırken tanık olduğu gerçek, çözümün siyasetin içinde olduğuydu. Bu nedenle uzman olduğu alanlardaki bilgi birikimini siyaset içinde kullanmasının daha efektif olacağını düşünmeye başladı.

Bir başka tespiti de sanayici, işadamı, esnafın siyasetten uzak durduğuydu. Bunun nedenlerini merak etti ve araştırmaya başladı.

Hasan Eker bu ruh hali içindeyken, mayıs ayında İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr.Yahya Bahadır'ın daveti geldi. Bu davet üzerine İYİ Parti'ye girdi. Bulgaristan'ın Mestanlı kentindeki temmuz ayında Naim Süleymanoğlu spor kompleksinin açılışı için Mestanlı Belediyesi'nin düzenlediği açılış törenine katıldığında orada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti rozetini takmış oldu.

Hasan Eker, sadece iş yaşamının her şey olmadığını, bir iş insanının kenti ve ülkesi içinde bir şeyler yapmak adına iş dışı zamanını siyasete ayırması gerektiğini düşünüyor. Bu konuyu da bir vatan borcu olarak görüyor.

NEDEN İYİ PARTİ

Hasan Eker, neden İYİ Parti sorusuna ve siyaset anlayışının ne olduğunu şöyle özetliyor:

"Ben yapı olarak merkezde olan, siyasetin din ve ırk üzerinden değil refah üzerinden, kalkınma üzerinden yapılması gerektiğine inanan bir düşünce yapısına sahibim. Atatürkçülüğün, milliyetçiliğin ve gelenek göreneklerimize bağlılığın tüm partilerdeki ortak payda olması gerektiğini düşünüyorum. Siyasetteki temel anlayışın laiklik üzerine kurgulanması, liyakata göre görevlendirmelerin yapıldığı bir yapı olmasını arzu ediyorum. Bunu da en iyi ve en samimi olarak İYİ Parti'nin hayata geçireceğine inanmaktayım. Genel Başkanımız Meral Akeşener'in liderliğinde bu hayallerimin gerçekleşeceğine inancım tamdır."

SİYASETTEKİ MİSYONU

Hasan Eker, siyasette ne şekilde bir misyon üstleneceğini de şöyle ifade ediyor:
"Bir makama gelmekten, bir görev almaktan daha çok, kentimizin ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda yapılması gerekenlerin belirlenip, bu işlerin önceliklerine göre hayata geçirilmesine katkı koymak benim için her şeyden daha değerli.

Ayrıca hem parti içinde, hem de parti dışında yapılacak görevlendirilmelerin liyakata göre olmasının mücadelesini de vereceğim. Bu hayata geçirildiğinde herkes için siyasete adım atmak daha kolay olacak. Ayrıca, diğer partilere de örnek teşkil edecek. Ülke siyasetinin böyle bir anlayışa ihtiyacı oduğunu düşünüyorum."
Hasan Eker'e yeni girdiği siyaset sahnesinde hayal kırıklığı az, hayallerinin gerçekleşme oranının yüksek olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.