Yıl 1978. Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği "Bursa-Mudanya Yolu Yapımı" için ihale açılır. O ihaleyi kazanan Hasan Öztimur (1927 Şanlurfa/Siverek-2024 Bursa) Diyarbakır’da sürdürdüğü ticaret hayatını sonlandırıp, ailesiyle birlikte Bursa’ya yerleşir. Şirketi Öztimur Müteahhitlik ile Karayolları, İl Özel İdaresi, Köy Hizmetleri ve belediyeler olmak üzere çok sayıda kuruma hizmet verir. 1978 yılı itibariyle Bursa ve civarı bölgede çok sayıda yol yapım ve asfalt işi üstlenir.
Onun 5 erkek, 1 kız çocuğu olur. Hasan Amca, ömrünün 46 yılını geçirdiği Bursa’da para kazanır. O kazandığı paranın bir kısmını “Kazandığım kente faydam olsun” yaklaşımıyla eğitimden, sağlığa uzanan birçok hayıra yatırır.
Son olarak, Bursa Valiliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne 120 kişi kapasiteli “Hasan Öztimur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”ni bağışlar. 2013 yılında yapımı tamamlanıp teslimi gerçekleştirilen "Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Dekanlık Binası”nı yapıp, üniversiteye bağışlar.
Yıldırım İlçesi, Arabayatağı Mahallesi’nde 2009 yılında eğitim-öğretimin başladığı, 24 derslikli “Hasan Öztimur İlköğretim Okulu” Milli Eğitime bağışlanır.
2016 yılında Yıldırım’da inşaası tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığı’na teslimi gerçekleştirilen 32 derslikli "Hasan Öztimur 75. Yıl İlkokulu” yapılır.
1996 yılında Bursa - İzmir yolu 20. km.’de, İrfaniye Kavşağı’nda Hasan Öztimur Camiini inşaa eder.
Ayrıca Uludağ Üniversitesi Kampüsü içinde halen yapımı devam eden camiye olan destekleri olur. Bunların dışında bireysel destekleriyle Bursa’da çok sayıda ihtiyaç sahibinin Hasan Amcası, Hasan Dedesi olur.
SON SÖZ
Hasan Öztimur’u hiç görmedim. Hiç karşılaşmadık. Oğlu adaşım Murat Öztimur ve eşi Ferahi Öztimur kardeşlerimi tanırım.
Önceki gün Ferahi kardeşimden bir mesaj aldım. Şöyle bir mesajdı:
“Hayırsever İş İnsanı Hasan Öztimur Vefat Etti.”
Hasan Amca’nın yaptıklarını okuyunca, mesajda bir yanlışlık olduğunu fark ettim. Arkasında bu kadar çok şey bırakan bir insan ölebilir mi? O bizlerden de sonra yaşamaya ve yaptıkları ile bu ülke ve kente hizmet etmeye devam edecek.
Bakın bu kentte Hasan Amca’dan çok varlıklı birçok insan vardır. Bu kentin sağlık ve eğitim alanına katkı koyan da bir çok insanımız vardır. Ama Hasan Amca’dan çok varlıklı olup, bu kente çivi çakmayan insanımız da az değildir.
Hasan Amca, bana durup, dururken bu yazıyı yazdırdın. Umarım mesajım sahiplerine ulaşmıştır. Bu arada Hasan Amca sen merak etme yetiştirdiğin evlatlar, senin yolunda ilerlemeye ve bu kente katkı koymaya devam ederler.
Değerli kardeşlerim Murat ve Ferahi Öztimur özelinde Öztimur Ailesi’ne başsağlığı diliyorum.
Hasan Amca yerinde dinlen, ışıklarda uyu.
------- ------ ------ -------
14. BURSA YENİLİKÇİLİK VE YARATICILIK SEMPOZYUMU
Kentimizin değerli gönüllü SİAD’larının başında gelen BUSİAD, dönemin BUSİAD Başkanı Mehmet Arif Özer zamanında, 2010 yılında kurulan Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu’nun bir etkinliğini hayata geçirir.
Bu grup BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle 15 Ocak 2010 tarihinde BUTTİM’de 1. Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu’nu düzenler. O gün düzenlenen sempozyumun mottosu “Bilgi üret. Yenilik yap. Ayakta kal.” üzerine kurgulanır.
Bu grup yıllar içinde geleneksel hale getirdiği bu önemli etkinliğini sürdürür.
BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğinde perşembe günü Merinos AKKM / Orhangazi Salonun’da “Gelecek İçin Dönüşüm” teması ile “14. Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu” ve “Bursa 6. Yenileşim Ödül Töreni” düzenliyor.
İşte bu etkinlikte TOGG CEO'su M.Gürcan Karakaş, Kuika, System Optima YKB, Bilkent YK Üyesi Süreyya Ciliv ve sanatçı, besteci, yazılım geliştirici Mehmet Ünal konuşmaları ile bizlere yeni perspektivler açacak.
Ayrıca sempozyum sonunda 6. Yenileşim Ödül Töreni de gerçekleşecek.
Başarılı bir sempozyum diliyorum.