Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HASVAK'ın konuğu Ceyhun İrgil oldu

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 08:20

Bursa 1937 doğumlu olan Engin Öztürk, 1985 yılında mal varlığını koyarak HASVAK Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı'nı kurdu. Ankara- Gölbaşı'nda kişisel imkanları ile arsa satın alıp Vakfa bağışladı ve bugünkü "T.C. Sağlık Bakanlığı HASVAK Gölbaşı Devlet Hastanesi" doğdu.
Daha sonra da Bursa Şubesi'nin kurucu ve onursal başkanı oldu. Bu değerli vakfımız Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK)'ın Bursa Şubesi yeni döneminin ilk toplantısını Podyum Davet'te gerçekleştirdi.
Toplantının açılış konuşmasını vakfın şube başkanı Fatma Küçüker geçmiş dönem faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve vakfın yeni dönem hedefleri ile faaliyet planı konusunda da üyeleri bilgilendirdi.
Ekim ayının "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" olması sebebi ile toplantının konuk konuşmacısı Bursa eski Milletvekili, Sağlık ve TBMM Eğitim Komisyonu eski Üyesi, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ceyhun İrgil'di. Dr.Ceyhun İrgil, katılımcıları meme kanseri konusunda bilgilendirdi.
Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını söyleyen Dr. Ceyhun İrgil, erken tanının önemine dikkati çekerek, genç insanlarda da meme kanserine yakalanma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. Erken tanıyla, meme kanserli 10 kadından 9'unun yaşamda kaldığını ifade eden İrgil, erken teşhis için her yıl mutlaka kontrol tavsiyesinde bulundu.

1959'LULARIN BULUŞMASI

İstanbul Hukuk Fakültesi'nin 1959 yılı mezunları Bolu Abant'ta bir araya geldi. Bu isimlerin arasında iki de Bursalı büyüğümüz var. Gündüz Kutucu ve Ertuğrul Mat.
Gündüz Kutucu'yu Bursa'da bir hukukçu olarak ve Bursa sosyal yaşantısından tanıyorsunuz. Ertuğrul Mat büyüğümüz ise bir kuşağın yakından tanıdığı, bir avukat, gazete sahibi ve bir dönemin milletvekili. Kendisi uzunca bir süredir Bursa dışında yaşıyor.
Büyüklerimiz paylaşımlarında şu mesajı kullanmışlar:
"Sol baştan Edirne Cezaevi'nin meşhur savcısı Ayhan Yüksel, Ticaret Hukuku hocası Prof. Dr. Ersin Çamoğlu, Av.Erol Armağan, Bursa'nın tanınmış avukatlarından Av. Gündüz Kutucu, Ertuğrul Mat, Nazillili Av. Ümit Doğan Aksaylı, Ticaret Hukuku hocalarından Prof. Dr. Erdoğan Moroğlu,eski Ankara Savcısı ve Yargıtay eski Genel Sekreteri Altan Saysel."

YARATICILIK VE BURSA KEBAPÇISI

1960 yılından beri kentimizde hizmet veren rahmetli Hüseyin Kural'ın kurduğu Bursa Kebapçısı'nı hepimiz biliriz.
Şu anda üçüncü kuşağın yönettiği Bursa Kebapçısı, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yaratıcı bir mesaj paylaşmış.
Mesaj şöyle:
"Bir kebapçı olarak tabii ki rejime karşıyız.
Cumhuriyet hariç."
Sevgili Koray Kural'ı yaratıcılığından ötürü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.