Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayal kırıklığı üzerine asla umut inşa edilmez

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 07:43

Siyaset hedef gerektirir. Hedef, umut verir. Umut beraberinde hayalleri inşa eder. İnsanlar hayalleri için yola çıkarlar. Hayalleri için emek ve çaba harcarlar. İnandıklarını hayata geçirmek için mücadele ederler.
Eğer hayaller, hayal kırıklıklarına dönüşür ve bu hayal kırıklıkları tekrarlanmaya başlarsa; hayal kuranların özgüvenleri yitirilmeye başlanır. Yitirilen özgüven, tekrarlanan hayal kırıklıkları ile kanıksanır hale gelmeye başlar. Bu tehlikenin de ötesinde bir durumdur. Çünkü bir durumu kanıksanmaya başlamak, o durumu değiştiremeyeceği paradigmasının beyine yerleşmesini getirir.
Kanıksanan hayal kırıklığı ve özgüven yitimi beraberinde; umutsuz insanları ve umutsuz toplumları doğurur.
Bu ruh hali sizlerle yola çıkan insanların pesimist hale gelmesine, sizlere olan inancının ve güveninin yitirilmesine yol açar.
Özünde bu ruh hali size de yansır. Umut olmadığınız andan itibaren statükonuzu korumaya çalışırsınız. Bu sizi rasyonel ve realist düşünceden uzaklaştırır. Çünkü varlığını korumak, hayatta kalmak tüm canlıların temel güdülerinden biridir.
İşte CHP'nin içinde bulunduğu durum kısaca böyle özetlenebilir. Statükoyu korumak uğruna herkes kendi derdinin peşine düşmüştür. Çünkü onların da birer hayalleri, hedefleri kalmamıştır. Hele ortak hayal ve ortak hedefleri hiç kalmamıştır.
Ortak bir hayal, sizi ortak bir umuda taşır. Ortak bir umut hedefe ulaştırır. Böyle bir ruh halinin yaratacağı sinerji ile yeni bir sayfa açabilirsiniz, bir değişimi başlatabilirsiniz.
İşte CHP'yi şu anda yöneten kadroların görevi budur. Statükoculuğu bir kenara bırakıp, egoyu bir kenara bırakarak o her zaman dillerinden düşürmedikleri değişimin kapısını aralamak. Ona liderlik yapmak, hem de koltuğu bırakmak pahasına.
Yapamadığını hissederek, yapamadığına mazeretler üretmeden yeni insanların, yeni hayallerin, yeni hedeflerin önünü açmak da çok ama çok erdemli bir davranıştır.
Unutmayalım hayal kırıklıkları üzerine, umut inşa edemezsiniz.
Ayrıca hayallerinizin kırılacağı korkusuyla, hayal kurmaktan vazgeçmeyin.
Hele hele Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun şiirinde dediği gibi bomboş olmayın:
"Simsiyah
Bembeyaz
Bomboşum
İster siyah tebeşirle çiz
İster beyaz tebeşirle
Nafile"

Kalite ve Başarı Sempozyumu
Kal Der Bursa Şubesi ve BUSİAD'ın ortaklaşa organize ettiği Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun 16'ncısı 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde "Dönüşümü Yönetmek" temasıyla yapılacak.
Ayrıca sempozyumda Bursa Mükemmellik Ödülü Töreni gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.