Hava Durumu

Hazerfan projesi açılışı BTSO’da

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2022 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 08:04

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2006-2007 yıllarında sınai mülkiyet hakları kullanılarak “Türk KOBİ’lerinin İnovasyon Kapasitelerinin Geliştirilmesi” konulu bir proje yürütüldü.

Ayrıca bu proje kapsamında “Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi” adı verilen bir proje geliştirildi.

Bilindiği gibi Hezarfen, kelime kökeni Farsça “hezar” ve “fenn” kelimelerinin birleşmesinden oluşur. Hezarfen, “Bin ilim bilen” demektir.

İnovasyonla Hezarfen bu yönüyle örtüşür. Türk Patent ve Marka Kurumu konu ile ilgili şu bilgileri, paylaşıyor:

“Başarılı inovasyoncu olmak için iyi bir girişimci olmak, teknolojiyi yakından takip etmek, müşteri beklentilerine hakim olmak ve esnek cevap verebilmek, iyi bir marka olmak, yenilikçi – yaratıcı ürünlerinizi tüketici tarafından tercih edilen, estetik halde sunmak, Ar-Ge yapmak, Ar-Ge için sunulan finans kaynaklarını takip etmek, kullanmak gerekir.

Gördüğünüz gibi çok farklı konularda yeteneklerinizi geliştirmeniz, sürekli bir şeyler öğrenmek ve yenilenmeniz gerekir. Siz de “bin ilim bilen” KOBİ’ler olarak rekabette ayakta durabilmelisiniz.”

Hezarfen, Türk Patent ve Marka Kurumunun KOBİ’lerde yenilikçi kültürün artırılmasına katkı sağlamak ve bu yenilikleri korumak için KOBİ’lerde fikri mülkiyet stratejisi oluşturmayı amaçlayan bir projedir.

Proje 4 Modülden oluşur. Bunlar şunlardır:

Modül Açılış Töreni ve Genel Farkındalık Semineri. Modül Sınai Mülkiyet ve Patent Araştırması Semineri. Modül Patent Danışmanlığı İçin Firma Ziyaretleri. Modül Raporlama.”

KOBİ'lerin inovasyon kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi, 2022 Mayıs – Haziran döneminde, Bursa ve Yalova illerinde hayata geçirilecek.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde düzenlenecek olan "Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi"nin açılış töreni ve "Sinai Mülkiyet Hakları Semineri" bugün saat 11:00'de BTSO Ana Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Zaman içinde sektörel uygulamalarla geliştirilen proje sayesinde bugüne kadar 30 farklı ilde 800’ü aşkın KOBİ’ye danışmanlık hizmeti sunuldu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR VE YALIN ÇALIŞMALARI

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında Yalın Belediyecilik modeli uygulanmaya başladı. Bu ülkemizdeki ilk örneklerden biri olarak karşımıza çıktı.

Yalın belediyecilik modeli ile personel, ekip, ekipman ve kaynak yönetimindeki iyileştirmelerle 2021 yılına gelindiğinde 1 yılda 72 milyon TL’lik tasarruf sağlandı.

Geçen yılki toplantıda Başkan Alinur Aktaş, şunları söylemişti:

“Belediyelerin kar elde etme gibi bir amacı olmadığının altını çizerek, elde edilen tasarruf yine vatandaşa hizmet olarak dönüyor.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir yönetim modeli olarak hayata geçirdiği ‘Yalın Belediyecilik’ uygulamaları kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Yalın Paylaşım’ programı bugün saat: 10.00’da Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.