Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HETADER, çocuklarımız ve farkındalık

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 07:56

Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER), geçtiğimiz hafta Hemofili ve Talasemi hastası çocuklarımız için eğitim bursu sağlamak amacıyla "Hayatın Ritmine Lezzet Kat" sloganıyla Sheraton Otel'de bir program düzenledi.
Geçtiğimiz yıl 25 öğrenciye burs sağlayan HETADER derneğinin bu yılki hedefi 40 öğrenciydi.
Bursa Valiliği himayelerindeki bu etkinliğe Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün eşi Ayşe Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı. Programın açılışında ilk konuşmayı yapan HETADER Başkanı Uz.Dr.Elif Güler Kazancı şunları söyledi:
"Talasemi ve hemofili kalıtsal ve ömür boyu süren ağır iki hastalıktır. Derneğimizin ilk kurulduğu günden itibaren ülkemizde ve dünyada talasemi hastalığına farkındalık yaratmak için canla başla çalışıyoruz. Bu yıl eğitim burslarımızı 25 kişiden 40 kişiye çıkaracağız. Onun için buradayız.
Valiliğimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Odası ve Borsası , STK'lar ve en önemlisi de gönül bağı kurduğumuz sevgili dostlarımızın destekleriyle farkındalık çalışmalarımız devam ediyor.
Bu çocuklar sosyal yaşama dahil olabilmeli, onlar için eğitim ve iş alanları açılmalıdır. Ağır işlerde çalışamayanlar rehabilitasyon alanlarında iş gücü oluşturulmalıdır."
Sponsorlara plaket töreninin ardından, Hayatın Ritmine Lezzet Kat etkinliğinde ünlü şefimiz aşçı Ömür Akkor, sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verdi. Doç. Dr. Halit Yerebakan ise talasemi ve hemofili hastalıklarının çocukluktan itibaren nasıl korunur konusunda detaylı açıklamalarda bulundu.
Evet, bu ömür boyu devam eden iki hastalıkla mücadele etmeye ve farkındalık yaratmaya çalışan HETADER 'e başkanları Uz.Dr.Elif Güler Kazancı nezdinde, ayrıca bu derneğe destek veren gönüllülere ve sponsorlara da teşekkür ediyorum.

CHP'DEN 2 ETKİNLİK

CHP'nin 22 ve 23. dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel bildiğiniz gibi uzun yıllardır trenin Bursa'ya gelmesi için bir mücadele vermektedir.
Şimdi CHP bu konuda bir basın toplantısı düzenliyor. Bugün düzenlenecek basın toplantısında "Hızlı Tren Projesi'ni gündemde tutmak, projenin tasarruf tedbirleri kapsamına alınmaması ve öncelikli projeler arasında değerlendirilmesi, 2019'da test sürüşlerine başlayacak düzeye ulaşabilmesi için çağrıda bulunmak üzere" CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenecek.

BİR CUMHURİYET HİKAYESİ

CHP'nin bugünkü ikinci etkinliği ise "Sunay Akın anlatıyor, Livaneli Korosu söylüyor: Bir Cumhuriyet Hikayesi" etkinliği Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de gerçekleşecek.
Bu etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emperyalizme karşı verdiği kurtuluş mücadelesi Bursalılar'la buluşuyor. "Bir Cumhuriyet Hikayesi" Orhangazi Salonu'nda gerçekleşecek.
Etkinlik Mudanya ve Nilüfer belediyeleri katkılarıyla hayata geçecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.