Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hetader ile birlikteydik

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 07:49

Bursa'da Hetader sağlıkla ilgili önemli bir sivil toplum kuruluşumuz. Hetader, hemofili ve talasemi hastalarına katkı koyan bir kuruluş.
Bilindiği gibi hemofili kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluktan ileri gelen ve kalıtım yoluyla geçen kanama hastalığı. Talasemi ise genellikle Akdeniz ülkelerinde görülen ve Akdeniz anemisi ya da Akdeniz kansızlığı da denilen, kemik iliğinin kan yapmaması dolayısıyla ağır bir kansızlık biçiminde ortaya çıkan bir kan hastalığı.


Bu derneğimiz 2013 Haziran ayında Çocuk hematoloji ve onkoloji Uzmanı Dr. Elif Güler Kazancı'nın önderliğinde Hematoloji Bölümünde tedavi gören hasta yakınları, hastane çalışanları ve gönüllüler tarafından kurulur. Dernek Bursa ve Güney Marmara bölgesindeki tüm kan hastalıklarına destek vermektedir. Derneğin mesleki etik ilkelerine bağlı kalarak hastaların tedavi sırasında ve sonrasında toplumsal yaşama uyumları konusunda yardımcı olmayı hedeflemekte.
Şu anda derneğe kayıtlı 90 çocuğumuz bulunuyor. Dernek düzenledikleri etkinliklerle hem çocukların sağlığına katkı koyuyor, hem de ailelerinin bu yaşam boyu sürecek süreçte bilgilenmelerini sağlıyor.
Dün Hetader'li çocuklarımız ve aileleri Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'ndeydi. Önce aileleri ile birlikte kahvaltı yaptılar. Sonra da müze gezildi, bir yandan da müze müdürü Aylin Tatlı'nın yönetiminde sergi salonunda bir atölye çalışması hayata geçirildi. Bu çalışmada çocuklar bir yandan terazi yaparken, bir yandan da çeşitli konularda bilgilendirildi.
Bu dernek gönüllülerin ve sağlığa gönül vermiş kuruluşların destekleri ile ayakta duruyor. Dernek başkanı Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Elif Güler Kazancı'nın girişimleri ile artık bu sorun evlilik öncesi yapılan sağlık kontrolleri ile kontrol altına alınabilecek. Bu yasal bir zorunluluk haline getirildi.

Kozmetik ve Güzellik Fuarı

Network Fuarcılık tarafından 8-11 Şubat 2018 tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursa'da alanındaki tek fuar olan BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı (BUCOS 2018) düzenleniyor.
Bu fuar ile ilgili bilgilendirme toplantısı bugün Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda yapılacak. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'nin de yer alacağı ve BUCOS Kozmetik ve Güzellik Fuarı dışında Network Fuarcılık'ın 2018 yılında Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek diğer fuarlar da toplantıda anlatılacak.

Flüt virtüözü Walter Auer, Bursa'da
Viyana Filarmoni Orkestrası'nın birinci flütçüsü Walter Auer, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın konuğu olacak.
Sanatçı Saverio Mercadante'nin flüt konçertosunu yarın çalacak. Ünlü İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli'nin yöneteceği konserde ayrıca Sergei Rahmaninov'un 1. Senfonisi çalınacak.
Bir büyük bestecinin doğuşunun müjdecisi olan bu eser Bursa'da ilk defa çalınıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.