Hava Durumu

Heykel Rotary ve satranç

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 08:05

Rotary hareketi 23 Şubat 1905'te, o zamanlar genç bir avukat olan ve kendisini, yayılıp, büyüyen Chicago'da kaybolmuş ve yalnız hisseden Paul Harris ve üç arkadaşını akşamları buluşup, geliştirdiği bir fikri görüşmesiyle başladı.
Ülkemizde ilk Rotary Kulübü 1954 yılında Ankara'da kurulmuştur. Bursa'daki ilk Rotary Kulüp olan Bursa Rotary ise 12 Haziran 1963 tarihinde, Bursa'da 6 büyüğümüzün girişimleri ile kuruldu.
Şu anda Bursa'da 16 Rotary Kulübü bulunuyor. Bu kulüplerimiz arasında genç olanlarından biri de Heykel Rotary Kulübü. Ceyda Akın'ın başkanlığını yaptığı kulüp, 2016 yılından beri geleneksel hale getirdiği etkinliklerinden biri de Açık Satranç Turnuvası.

Türkiye Satranç Fe-derasyonu takvimi içinde yer alan bu etkinliğin 5.'si olan Açık Satranç Turnuvası, 20-22 Mart tarihleri arasında Bursa Heybeli Otel'de yapılacak.
Heykel Rotary Kulübü Başkanı Ceyda Akın, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:
"Kâr amacı gütmeyen, sadece sürdürülebilirliğini ve sürekliliğini sağlamayı hedeflediğimiz bu etkinlik, Heykel Rotary Kulübü üyelerinin gönüllü çalışması ve satranç sporunu sevenler ile satranca gönül verenlerin maddi desteği ile devam etmektedir."

TOGG'UN GEMLİK TANITIMI

Bundan bir süre önce yerli ve milli otomobilin kuruluş lansmanının 12 Mart'ta yapılacağı ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bu açıklama Bursa milletvekillerinin Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) buluştuğu toplantıda açıklanmıştı.
TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleşen öğle yemeğine AK Parti'den TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Zafer Işık, Bursa milletvekilleri Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel ile CHP'den Erkan Aydın ve MHP'den Hidayet Vahapoğlu katılırken, yemekte BTSO Başkanı İbrahim Burkay'la beraber 17 ilçenin ticaret odası ve borsası başkanları da hazır bulunmuştu.
Şimdi perşembe günü bu kuruluş etkinliğinin lansmanı Gemlik'te yapılacak. Bakanlık BTSO'dan ilgili otomotiv kuruluşlarının listesini istedi.

BURSA TABİPLER ODASI'NDAN ÇEK'E ÖDÜL

Bursa Tabipler Odası 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine hazırlanıyor. Etkinlikler gala gecesi ile sona erecek.
Bu arada Tabipler Odası çeşitli ödüller de verecek. Bu ödüller arasında Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ÇEK(İ)MECE projesi de var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.