Hava Durumu

Hüsamettin Olgun ve Aynıyız

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 08:11

Dr.Hüsamettin Olgun, hekim kimliğinin dışında karşımıza şair ve müzik insanı olarak da çıkıyor. Kendisinin birçok güftesi ünlü bestecilerimiz tarafından bestelendi ve keyifle dinlediğimiz şarkılara dönüştü.


Hüsamettin Olgun, AYNIYIZ isimli barış temalı bir şiir yazmıştı. Bu şiir ilk Kültür Bakanımız merhum Prof.Dr.Talat Halman tarafından İngilizceye çevrildi. Sonra da yurtdışında yayınlandı.
Şimdi Hüsamettin Olgun dört yıldır süren bir uğraşla bu şiirini 40 ayrı dile çevirtti. Bu proje UNESCO yayını olarak dünyayla paylaşılacak. "KIRK DİLLE BARIŞ" isimli projenin, kırkıncı dil olarak Endonezce çevirisi tamamlandı.
Akademisyenden- dünyaca ünlü orkestra şefine, edebiyatçı ve şairden- üniversite öğrencisine çevirmenlerin özgeçmişlerinin de yer alacağı kitabın kapak tasarımını uluslararası başarılara imza atan ressam Oktay Değirmenci hazırladı. Önümüzdeki günlerde proje UNESCO yayın komisyonuna ulaşacak.
Bu olay gerçekleştiğinde hem Bursamız, hem de ülkemiz için katkı sağlayan bir proje hayata geçmiş olacak. Ayrıca, ülkemizin imajına da katkı sağlayacak.
Hüsamettin Olgun'un şiirinin ilk iki kıtası şöyle
"Varsın ayrı olsun dinlediğimiz şarkılar
Hoşlandığımız renkler ayrı olsun ne çıkar.
Sazımız bir sözümüz bir özümüz bir
Dudaklarımızda aynı türkü insanız biz, umut yüklü, aşk yüklü.
Anlarız çoban kavalının dilinden,
Biliriz sevda türkülerinin havasını
Analarımızın ölen kardeşlerimize
Ağıt yakarak tuttuğu yasını. "
Dr.Hüsamettin Olgun'u kutluyor ve başarılar diliyorum.

BURSA TEV TOPLANTISI

TEV Bursa Bölge'nin yürütme kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Bursa Mercury Otel'de yapıldı. Toplantıya ev sahipliğini Şenol Şankaya yaptı.


Toplantıya Hüseyin Özdilek, Şenol Şankaya, Erol Türkün, Murat Ahman, Osman Canik, Cem Çakır, Şükrü Akyollu, Erhan Nasyalçın ve TEV Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Çalışkan katıldı.
Mehmet Çalışkan önce son derece başarılı geçen 2019 yılındaki TEV Bursa'nın çalışmalarının genel bir değerlendirmesini yaptı. Arkasından da 2020 içinde ilk 2 aydaki çalışmaları özetledi.
Daha sonra 2020 yılı için neler yapılması ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Ülkemizin eğitim alanındaki en büyük vakıflarından biri olan Türk Eğitim Vakfı'na çalışmalarında başarılar diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.