Hava Durumu

Hüsamettin Olgun ve öğretmene vefa

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2022 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 07:53

Kentimizin hem hekim hem de sanatçı/yazar/şair kimliği ile tanıdığı bir isim de Uzm.Dr. Hüsamettin Olgun’dur. Kendisinin çok sayıdaki şiiri bestelenmiştir. Kitapları vardır.

Geçenlerde Dr.Hüsamettin Olgun, Çankırı’ya gitti. Bu ziyaret bir vefa örneğiydi. Yakın zamanda öğretmeni/manevi annem de dediği Ayşe Gazezoğlu’nun mezarının yerini öğrenen, Olgun soluğu Çankırı’da alır ve öğretmeni ile “Ne olur Yasak Elmayı bir kez de sen yesen ve ben bir kez daha öpsem öpülesi ellerinden” diyerek mezarı başında buluşur. Duasını eder ve döner.

Hüsamettin Olgun, bu olayı şöyle anlatıyor:

Ayşe Gazezoğlu, zamanının eğitim alanında devrimler yapan efsane valisi Kemalettin Gazezoğlu'nun eşiydi ve tam 58 yıl önce, 1964/66 yıllarında Amasya Hürriyet İlkokulunda öğretmenimdi. Onunla ilişkimiz öğretmenlikten çok fazlasıydı. Öğretmenimle anne-oğul gibi olmuştuk.

Şanlıurfa’ya tayinleri çıktığında ailemle görüşüp sonuna kadar tahsilimi devam ettirmek üzere beni birlikte götürmek istemişti. Annem hasretine dayanamam diyerek kabul etmedi. Biz onunla hiç kopmadık. Sürekli mektuplaştık, zaman zaman telefonla görüştük. 1986 yılında kaybettik onu. Eşi Kemalettin Gazezoğlu ve bir oğlunu da kaybetmişti.

Stutgart'ta yaşayan büyük oğlu Kemal Gazezoğlu, bana öğretmenime yazdığım mektuplardan yola çıkarak ulaştı. Yakın bir zamanda, öğretmenimin Çankırı’da bulunan mezarının yerini öğrendim. Ve 24 Nisan 2022'de, Bursa'dan Çankırı'ya gittim, öğretmenim/ manevi annem Ayşe Gazezoğlu' nun mezarını ziyaret ettim. Üzerini örten toprağı, ilk okulda kırlardan toplayıp götürdüğüm en sevdiği çiçek olan papatyalarla, mevsim çiçekleriyle donattım, rahmet, sevgi, saygıyla andım.”

Yıllar sonra anımsanmak çok güzel bir şey. Bu güzel vefa örneği için Dr.Hüsamettin Olgun’a teşekkür ediyorum.



23 NİSAN VE ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ

Atamızın çocuklara armağan ettiği TBMM’nin kuruluş günü olan 23 Nisan’ı çeşitli etkinliklerle kutladık.

Bu etkinliği kutlayanlar arasında özel çocuklarımız da vardı. Hülya Aras’ın kurmuş olduğu Simbiyoz Aktivite de bu özel günde, özel çocukları, gönüllüleri ve aileleri ile beraber oldu.

Uludağ Üniversitesi gönüllü öğrencilerinin destekleri ve tüm velilerin katılımları ile özel çocuklarımız ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında birlikte pizza ve güllaç hazırladılar. Şarkılar söyleyip, yarışmalar yapıp, oyunlar oynadılar.

Hülya Aras bu özel gün ile ilgili olarak şunları söyledi:

“23 Nisan dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir. Farklılıklarımızla birlikte filizleniyoruz.”

TAŞ MEKTEP VE MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ

Mudanya Belediyesi’nin kentimize kazandırmaya çalıştırdığı değerlerimizden biri de Taş Mektep restorasyonu.

Mudanya Belediyesi, restorasyon çalışmaları tamamlanan Tirilye Taş Mektep’i, kent müzesi ve akademi olarak sosyal ve kültürel yaşama kazandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin ilk Sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ’ın adı, doğduğu kent Bursa’da restorasyon çalışmaları tamamlanan Tirilye Taş Mektep’te yaşatılacak.

Atölye ve eğitim odaları, kütüphane, sergi salonu ve etkinlik alanı bulunan Taş Mektep Akademi’nin bir bölümüne Muazzez İlmiye Çığ’ın ismi verilecek, Çığ’a ait kişisel eşyalardan oluşan daimi sergileme alanı bulunacak.

Bu da güzel bir vefa örneği. Mudanya Belediyesi’ni bu yaklaşımından ötürü kutluyorum. Bir kişinin yaşarken böyle onurlandırılması çok önemli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.