Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Burkay, Mutfak Akademi ve Bursa 1889

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 08:13

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yönetime geldiğinden beri yeni birçok projeye imza attı. Bu projelerden biri de BTSO çatısı altında hayata geçen Mutfak Akademi Projesi. Bu proje kapsamındaki çalışmalarda MESYEB bünyesinde uygulamalı eğitimler veriliyor. Her şey Bursa Valiliği, BTSO ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğinde 22 Mart 2018'de imzalanan bir protokol ile başladı. Bu protokolle gerçekleş-tirilen BTSO Mutfak Akademi Projesi, hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla, istihdam garantili eğitimler veriyor. Burada mutfak sektörünün ihtiyacını karşılayacağı ve sürekli olarak ara eleman yetiştirilmesi göz önünde bulundurularak oluşturulacak bu modelin Türkiye genelinde bir örnek teşkil etmesi hedefleniyor. Mutfak Akademi bünyesinde verilen tüm hizmetler ücretsiz. Bu alanda ülke genelinde özel girişim tarafından ortaya konmuş birkaç model var, ama o modeller ücret ödenerek katılan modeller.
BURSA 1889
Bu 6 aylık dönemi kapsayan ve 2018'den beri devam eden eğitim çalışmalarında tek eksik bir uygulama alanıydı. BTSO da bu konuda bir adım attı ve Nilüfer'deki Kent Ormanı içinde BURFAŞ'ın işlettiği Orman Restaurantı kiraladı. Tüm dekorasyonu ve teknik altyapısı yenilenen bu yer artık BTSO bünyesinde Bursa 1889 (Bu tarih BTSO'nun kuruluş tarihi) adı altında topluma açık biçimde hizmet verecek. İşte Bursa 1889 böylece hem Mutfak Akademi de eğitim alan ve meslek sahibi olmaya çalışan gençlerimiz için bir uygulama alanı oldu, hem de Bursalılar'ın hizmet alabileceği nezih bir yer doğdu. Buradan BTSO üyeleri indirimli olarak hizmet alabilecekler.
BURKAY'IN İFTARI
Salı akşamı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa basınına bir iftar verdi. Bursa 1889'da bu iftar ile de oranın bir bağlamda hizmete açılışı gerçekleşti.
İbrahim Başkan ile iftarda aynı masadaydık. Kendisi ile iftar boyunca hep birlikte uzun bir sohbet olanağımız oldu. Bir yandan ülke ekonomisini, bir yandan bu ekonomideki Bursa'nın yerini, Bursa'nın varması gereken hedefleri, yeni kurulan TEKNOSAB'ı, milli otomobili, eski Bursa'yı ve de doğal olarak Bursaspor'u konuştuk.
İftar sonrası da uzun sohbetimizin çay ve kahve bölümü de Bursa 1889'un açık alanında devam etti.
MARMARA HAVZASI
Türkiye'nin orta gelir tuzağından çıkmasına fırsat oluşturacak bir mekansal planlamanın bu dönemde gerçekleştirilmesini beklediklerini dile getiren BTSO BaşkanI İbrahim Burkay şunları söyledi: "11 bin kilometrekarelik yüzölçümümüz içerisinde binde 8 gibi sınırlı bir paya sahip olan sanayimizin kent ekonomisine yüzde 46 gibi yüksek katkısı, odak noktamızı da işaret etmektedir. Dünya ortalaması yüzde 2,5. Yaklaşık 2 trilyon dolar ihracatı olan Almanya'da bu oran yüzde 3,5. Güney Marmara Havzası'ndaki mekansal planlama, orta yüksek ve ileri teknolojili üretime dönük bütünleşik teşviklerle Bursamızı ölçek ekonomisine taşıyarak çok daha güçlü bir geleceğe ulaştıracaktır. Marmara Havzası, özel bir planlamayla Türkiyemizin daha yüksek bir refah seviyesine ulaşmasında çok daha güçlü bir role sahip olacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.