Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Burkay ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2017 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 07:24

BTSO eylül ayı meclis toplantısı öncesi "Genişletilmiş Müşterek Komiteler Toplantısı" yapıldı. Ardından da meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Müşterek komiteler toplantısında bir konuşma yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay özetle şunları söyledi:
"Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında birlikte çıktığımız yolculukta yaklaşık 4,5 yıllık süreci hayırlısıyla tamamladık.
İç pazardaki zorluklarla birlikte yakın ve komşu ülkelerdeki siyasi ve askeri sorunlar ile AB ülkelerinde yaşanan krizler, ihraç pazarlarında da sancılı bir dönemin kapılarını araladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 39.000 üyesi de 'Zaferin cephanesi üretimdir' anlayışıyla ülkemizin geleceğine yatırım yapmaktan asla vazgeçmedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında yaklaşık 3.000 toplantı gerçekleştirdik.
51 meslek komitemizin ve 20 sektör konseyimizin ortak akıl etrafındaki buluşmaları meclisimizin ve yönetim kurulumuzun en önemli gündem maddelerini oluşturdu. 16 makro projeyle çıktığımız yolda bugün 40'a yakın yeni projeyi hayata geçirerek, Türkiye'deki oda ve borsalara rol model olduk.
BUTGEM'in kapasitesini artırırken, MESYEB'le de ayda 2.500 çalışanı belgelendirdiğimiz bir kuruluşa kavuştuk.
Göreve başladığımızda 23 olan Ar-Ge ve tasarım merkezli firma sayımız 71'e yükseldi. Bu vesileyle bugüne kadar yaptığınız özverili çalışmalar için hepinize tekrar teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, meclis toplantısında yaptığı konuşmada ise 4.5 yılda yapılanları kısa bir biçimde değindikten sonra, ülke gündemindeki konulara ve uluslararası sorunlara değindi.
Daha sonra İbrahim Burkay özetle şunları ifade etti:
"2017 yılı ikinci çeyreğinde gerçekleşen 5.1'lik büyüme rakamı büyüme performansımızı bir kez daha ortaya koydu. Türkiye ekonomisi 2017 yılının ikinci çeyreğinde ABD ve Almanya gibi dev ekonomilerden 2,5 kat daha fazla büyüdü.
Türkiye'de odalar arasında yine öncü bir rol üstlenerek Ticaret Merkezinde ofisleri bulunan ilk oda olduk. Sizlerin de desteklerinizle birlikte inşallah başta Moskova, Londra ve Dubai gibi şehirlerde olmak üzere 10 ticaret merkezini daha Bursa iş dünyamızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz."

Mimarlar ve Şehir Plancıları

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Sevilay Çetinkaya son günlerdeki gelişmelerle ilgili bir açıklaması yaptı.
İki başkan özetle şöyle dedi:
"Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Bursa şubeleri olarak sağlıklı ve sağlıkla yaşanabilir, güvenli kentleri inşa etmek adına yapılacak bilimsel çalışmalarda yerel yönetimlere desteğimizi her zaman olduğu gibi bugün de esirgemeyeceğimizi ifade eder; akılcı dönüşüm projelerini hayata geçirmek için hâlâ çok geç olmadığını kenti yönetenlere ve kamuoyuna ilan ederiz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.