Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat koşar gider

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2017 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 08:51

İhracatımız iyi gidiyor. Özellikle de Bursa ihracatı. Uludağ İhracatçı Birlikleri ihracat rakamlarını açıklayınca biraz moraller düzeldi. İthalatı ise bilmem, ne haldedir.
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) temmuz ayında 2 milyar 510 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı dönemine göre ihracat, yüzde 41 oranında artış gösterdi. 2017'nin ilk yedi ayındaki toplam ihracatı yüzde 23.70 oranında artarak 17 milyar 203 milyon dolar olan UİB'in, geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 27 milyar 819 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.


Temmuz ayında da artışını sürdüren UİB ihracatı 2017'nin ilk yedi ayında olumlu bir performans gösterdi.
Kuşkusuz Bursa ihracatında başı yine otomotiv çekiyor. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43.11'lik artışla 2 milyar 215 milyon dolarlık ihracata imza attı.
OİB' in 1 Ocak- 31Temmuz tarihleri arasındaki yedi aylık ihracatı ise yüzde 27.35 artarak 15.1 milyar dolar olurken, geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 22.95 artarak 24.3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

*BUSİAD enflasyonu değerlendirdi

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği, son enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Başkan Günal Baylan, özetle şunları söyledi:
"TCMB'nin sıkı duruşu ile birlikte Türkiye'nin döviz kuru ve risk primi göstergelerinde olumlu bir seyir izlenmektedir.
Ekonomi yönetimi tarafından büyümenin ivme kazanması için alınan destekleyici tedbirler sonucunda, maliye politikasındaki gevşeme bütçe açığını artırırken yılın kalan kısmı için hazinenin borçlanma limitinin artırılacağı görülmektedir. "

*Dr. Abdi Gazioğlu'nu kaybettik

BTSO Meclis Üyesi ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun kardeşi radyolog Dr. Abdi Gazioğlu hayatını kaybetti.
Kanyonu ile meşhur Sadağ Köyü'ndeki çiftliğinde 3 arkadaşını ağırlayan 61 yaşındaki Doktor Abdi Gazioğlu'nun evinde gece geç saatlerde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.


Yangını söndürmek için içeri koşan Abdi Gazioğlu, o sırada tüp patlaması sonucu hayatını kaybetti. Arkadaşlarının haber vermesi sonucu kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.
BTSO'nun son meclis toplantısında Abdi Gazioğlu ile selamlaşıp, sohbet etmiştik, demek ki son görüşmemizmiş.
Gazioğlu Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.