Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki bakanlı temel atma

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 04:55

Dün Sönmez Ailesi tarafından Bursa'ya kazandırılacak olan dev bir sağlık kompleksinin temeli atıldı. Sönmez Ailesi'nin katkılarıyla Acemler'de yaptırılacak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı görkemli bir törenle atıldı.
Celal Sönmez bu kapsamda bir süre önce Sağlık Bakanlığı ile 50 milyon liralık bir bağış protokolü imzalamıştı.
Törende Celal Sönmez özetle şunları söyledi:
"Dedem ve babam benim örneklerimdi. Daha sonra eğitim dönemimde Mustafa Kemal Atatürk ilke ve prensipleri Yunus Emre ve Mevlana'nın insana yapılan hizmetin Hakk'a yapılan hizmet olduğu düşünceleri, daima yol göstericim oldu. Yaşantım boyunca bu imkanı bana ve aileme nasip ettiği için Allah'ıma şükrediyorum. Babamdan aldığım bu vasiyeti ve hasleti ben de çocuklarıma ve torunlarıma ifade ediyorum. Eğitime ve sağlığa yapılacak yatırımlar önemlidir. Yaşantımız süresince bekçiliğini yaptığımız bu değerleri harcamam gerektiğini öğreten nineme ve dedeme ve babama bu konuda beni teşvik eden eşime ve çocuklarıma, ilkeleri ile öğrettikleri ile öğretmen ve arkadaşlarıma, hayatta örnek aldığım 3 büyük şahsiyeti de şükranla yad ediyorum. Böyle bir hayırlı günde bizimle olduğunuz için hepinize teşekkürlerimi sunarım"

Sönmez Ailesi'nden Bursa'ya

Sönmez Ailesi bugüne kadar eğitim ve sağlık alanında birçok hayır yaptı. Kısaca onları bir anımsarsak şunları görüyoruz:
"Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Ali Osman Sönmez Uludağ Üniversitesi Yüksek Okullar Kampusu, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Ali Osman Sönmez İmam Hatip Lisesi, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ali Osman Sönmez Uludağ Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu, Celal Sönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Celal Sönmez Spor Lisesi, Cemil Sönmez İnegöl İlk ve Ortaokulu, Necmiye Sönmez Kurşunlu Halk Sağlığı Merkezi ve Ümran Sönmez Medikal Onkoloji Kliniği"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.