Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO 30 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 08:10

Akademik odalarımızın geleneksel kutlamaları devam ediyor. Cuma akşamı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi üyeleri, Oda'nın ve Şube'nin kuruluşunu Sheraton Otel'de kutladılar.
Bu yıl İnşaat Mühendisleri Odası'nın 30. yılıydı.
30. yılı kutlama mutluluğu da İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak'ın oldu. Albayrak, İMO'nun kuruluşunun 64'üncü yılını kutladıkları geleneksel dayanışma gecesinin aynı zamanda, 1988 yılında açılan İMO Bursa Şubesi'nin de 30'cu kuruluş yıl dönümüne de denk geldiğini ifade etti.


KİMLER VARDI?
Geceye katılanlar arasında Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Büyükşehir Belediye Başkanı adına Turgay Yel, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Çolak, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yüksel, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazile Ural, akademik oda başkanları vardı.

ALBAYRAK NE DEDİ?

Açılış konuşmasında İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz 30 yılda, daha pek çok il ve ilçede deprem hesabı dahi yapılmıyorken, Bursa Şube olarak 1994 yılında bu hesabın yapılmasına ön ayak olduk. 2002 yılında kadar kendi laboratuvarımızı kurarak bu konunun da öncülüğünü yaptık.
Yapıların güvenliği açısından son derece önemli olan Zemin ve Temel Etüt raporları odamız öncülüğünde 1990'lı yıllardan itibaren hazırlanıyorken bu çalışmalar ülkemizin gündemine ancak 2001 yılından sonra girebildi.
Kentsel dönüşümle ilgili daha ortada bir yasa yokken 2005'li yıllardan sonra Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya belediyelerimizin önemli katkıları ile yapı stokunun envanter çalışmalarında bulunarak depreme karşı güvensiz olan yapılar konusunda halkımızın bilinçlenmesine olanak sağladık.
Bir fidan bir insan ilkesiyle yola çıkarak, 30'uncu yıl anısına her bir üye adına bir fidan dikerek İMO Bursa Şubesi 30. Yıl Hatıra Ormanı kuracağız."

MESLEKTE KIDEM ALANLAR

Konuşmanın ardından meslekte 65, 60, 55, 50, 40 ve 25 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve belgelerinin verildiği dayanışma gecesi pasta kesimi ile devam etti. Bu arada geçtiğimiz yıl meslekte 40. yılını dolduran İMO eski başkanı Necati Şahin, geçen yıl törene gelmediği için plaketini 41. yılda aldı.
Meslekte 65. yılını dolduran Cevdet Yılmaz Türkkan geceye katılamadı. Mustafa Tuğrul Taner 60. yıl, Burhan Ercan ve Hayri Şahin 55. yıl, Hasan Baycan, Vedat Dereli , Muhittin Doğru , İbrahim Yağcı, Ahmet Celal Tan da 50.yıl plaketlerini aldılar.
Ayrıca İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, geceye sponsor olan Yıldızlar Grup adına Ersin Topçu, BTG İnşaat adına ise Tuğba Göral'a plaketlerini takdim etti.
Öncelikle plaket alanları kutluyorum, İMO Başkanı Mehmet Albayrak nezdinde tüm İMO Ailesi'ne nice yaşlar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.