Hava Durumu

İMO’da paradigma değişecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2022 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 08:04

Bursa’da İnşaat Mühendisleri Odası ilk olarak 1973 yılında temsilcilik olarak açılır. 1973-1988 yılları arasında temsilcilik olarak faaliyetlerini yürüten Şubemizde Rafet Dalgıç, Oğuz Aykaç, Servet Serhatlı, Mustafa Terzi, İsmet Toktaş, Enver Kır temcilci olarak görev yapar.

İnşaat Mühendisleri Odası`nın Genel kurulunca 1988 yılında Şube yapılmasından sonra ilk müteşebbis heyet olarak Enver Kır Şube Başkanlığı görevinde bulunur. Daha sonra ise yapılan seçimler sonucu sırasıyla Necmettin Turan, Necati Şahin, Cevdet Yüce, Adem Özdemir Şube Başkanlığını yapar. Ardından Necati Şahin, 3 dönem üst üste Şube Başkanlığı görevini üstlenir. Basri Akyıldız`ın yürüttüğü 14. Dönem Şube Başkanlığı`nın ardından, 15. Dönem Şube Başkanlığı`nı Mehmet Albayrak üstlenir.

Şimdi İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Olağan Genel Kurulu 19-20 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

İMO’da 28 yıldır yönetim Çalışma Grubu’nda bulunur. Ay içinde Çalışma Grubu adayı olarak Cevat Şahin başkan adaylığını açıkladı.

Bunun ardından Çağdaş İnşaat Mühendisleri Platformu’nun başkan adayı olarak da Ülkü Mercan Küçükkayalar adaylığını kamuoyu ile paylaştı.

Bilindiği gibi İMO Bursa Şubesi, Bursa’da TMMOB’un en fazla üyeye sahip ikinci büyük odası ve 5 bin 236 üyesi var.

Çağdaş İnşaat Mühendisleri platformu genel kurullarda seçim yarışına daha önce de katıldı. 2016 yılında Yaşar Poyraz; 2018 ve 2020 yıllarında ise Kemal Cüneyt Poyraz adaylıklarını açıkladı.

ÜLKÜ MERCAN KÜÇÜKKAYALAR

Şimdi de İMO Bursa Şubesi tarihinde ilk kez bir kadın inşaat mühendisi Ülkü Mercan Küçükkayalar aday oluyor. Küçükkayalar, 1961 yılında Bursa’ da doğdu. İnşaat Yüksek Mühendisi bir baba ve ev kadını bir annenin iki kızından biri. İlk, orta, lise öğrenimimi Bursa’ da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1984 yılında mezun oldu. Özel sektörde iş hayatına atıldı.

Aynı bölümden mezun eşi ile birlikte 1992 yılından beri de beton prefabrikasyon sektöründe, ‘Prekast Yapı Tasarımı’nın kendi deyimiyle girişimci, üretici, yöneticisi ve emekçisi olarak çalışıyor. Kendisi alanı ile ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Günümüzde mühendislik faaliyet alanları teknolojiyle birlikte gelişmiş ve çeşitlenmiştir. Neredeyse her faaliyet alanı uzmanlık gerektiren eğitime ve birikime ihtiyaç duymaktadır. Gelişmiş ülkeler inşaat mühendisliği eğitimini bu gelişmelere uygun biçimde planlamaktadırlar.

Mühendislik faaliyetini sürdüren meslektaşlarımızın kazanılmış hakları korunarak 1954 koşullarını çoktan geride bırakmış ülkemizde, faaliyet alanımızdaki mühendislik eğitimi uzmanlık alanlarına göre ve ülkenin ihtiyacına göre planlanmalıdır.”

Bakalım Bursa İMO’da paradigma değişikliği yaşanıp, kadın eli değecek mi?

MUDANYA AK PARTİ'NİN GÜRKAN'LI TOPLANTISI

AK Parti Mudanya İlçe Teşkilatı oluşturulan yeni yönetimle ilk toplantısını önceki akşam yaptı. Bu toplantıda yeni yönetim ilk kez bir araya gelirken, toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da katıldı.

AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı’na aralık ayında atanan ve yönetimi birkaç gün önce oluşturan Orhan Samast, yönetimi ile ilk toplantısını gerçekleştirirken hem yeni üyelere hem de ilk toplantılarına katılan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’a teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Görevine yeni başlayan ilçe başkanımız Orhan Samast ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldik. İlk yönetim kurulu toplantısını da beraber gerçekleştirmiş olduk.

Rabbim muvaffak ve muzaffer etsin. Mudanya'mızda birlik olacak çok çalışacağız. Mudanya hazır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.