Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO'dan, Çevre ve Şehircilik'e ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 07:54

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mustafa Er, Sayman Üye Ayşe Asena Dişbudak, Yönetim Kurulu Üyesi Alper Dağdelen ve Ahmet Gönüllü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemaleddin Başaran'a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Bu ziyarette İMO Bursa Şubesi yönetimi İl Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Çevre ve Şehircilik Müdürü Başaran, İmar Barışı ile birlikte yoğun bir sürece girdiklerini belirterek, Bakanın da talimatı ile bu konunun suiistimal edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da, mevcut sistemde yapı denetim firmasının, parasını veren müteahhidin işini denetlemek zorunda kaldığını aktararak, artık denetimin daha bağımsız şekilde gerçekleşebileceğini kaydetti.
Başkan Albayrak, özetle şunları söyledi:
"Birçok meslektaşımız yapı denetim alanında faaliyet gösteriyor. Yıllardır dile getirdiğimiz sorunun çözümü aşamasında yeni bir adım atıldı. Yapı denetim sistemine düzen getirecek yasa, eksikleri bulunmasına rağmen umut verici.
Kent ve ülke değerlerinin korunması gerekli. Bu nedenle kaçak yapılaşmaya asla izin verilmemeli. Mevcut kaçak yapılarımızın da olası bir depremde yaşanacak felaketleri önlemek için bir an önce dönüştürülmesi gerekli."

HANNOVER'DE TÜRK GÜNÜ KONFERANSI

Dünyanın en büyük ticari araç ve yan sanayi fuarlarından olan 67. IAA Hannover Fuarı'nda Türk firmaları büyük ilgi görüyor.
Fuarda Türkiye'de otomotiv sektörünün tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) de Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği (VDA) ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliğinde Türk Günü Konferansı düzenledi.
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik fuar ile ilgili şunları söyledi:
"Geçen yıl 28,5 milyar dolar ile tüm zamanların ihracat rekorunu kıran Türk otomotiv endüstrisi olarak modern ekipmanlardan kalifiye iş gücüne kadar yan sanayideki güçlü altyapımız ile Almanya için en güvenilir partnerlerden biriyiz.
Fuar ve Türk Günü Konferansı'nın, iki ülke arasındaki ortaklık düzeyini geliştirerek ticaret hacmini artıracağına ve karşılıklı ekonomik büyümeye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Türk otomotiv yan sanayide yaklaşık 4 bin ihracatçı KOBİ ve 200 yabancı ortak girişimci mevcut. Bu sanayideki şirketlerin çoğu modern ekipmanlara, yeni teknolojilere, kalifiye iş gücüne, sermaye yoğun üretime ve satış sonrası servis imkanına sahip. "
27 Eylül tarihine kadar sürecek olan IAA Hannover Fuarı'na (Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı) Türkiye'den 100 firma katılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.