Hava Durumu

İnsanlık Köyü ve Vali Küçük

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2017 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 08:30

Uyuşturucu, silah ve insan ticaret dünya ekonomisinde büyük bir yer tutan black market dediğimiz iğrenç bir Pazar.
Bursa polisimiz, uyuşturucu ile mücadelede ülkemizde en iyi biçimde yapan ve yapmaya çalışan illerin başında geliyor.
Geçenlerde Bursa Valisi İzzettin Küçük, Orhaneli Nalınlar Mahallesi'nde İnsanlık Köyü adı verilen temel amacı bağımlılıkla mücadele olacak ve köy tarzı yaşam biçimi ile dizayn edilen bungalov evlerden oluşan bir projenin hayata geçirilmesini denetledi.
Vali Küçük "Sokaklarda kendinden geçmiş, ölümün pençesindeki körpecik bedenlerimizi, gençlerimizi uyuşturucu denen bu illetten topyekûn bir mücadele ile kurtaracağız." dedi

İnceleme de konuşan Vali Küçük şunları söyledi:
"Mücadele etmeden hiçbir şey olmuyor. Biz zora talip olduk. Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek bu proje ile 3 tane büyük köy kuruyoruz. Doktorlarımızın, din görevlilerimizin ve sosyal uzmanlar gözetiminde uyuşturucuya bulaşmış yarınlarımızın teminatı gençlerimiz buralarda el sanatlarıyla, tarımla ve daha pek çok uğraşla tedavi görecekler. Birinci aşaması tamamlanmak üzere ve bağımlıların alımlarına da başlandı. İnşallah artık evladı olan her ana-baba gibi benimde yüreğimi derinden yaralayan, sokaklarda kendinden geçmiş, ölümün pençesindeki körpecik bedenlerimizi, gençlerimizi uyuşturucu denen bu illetten topyekûn bir mücadele ile kurtaracağız."
Bu proje tüm Bursa tarafından desteklenmeli ve ülkemize örnek olmalı.

•Balkantürksiad ve atık pil projesi

Doğayı, geri dönüşümü olmayan birçok ürünle bilerek veya bilmeyerek kirletmeye devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlar, örnek projelere imza atıyor.
Son olarak Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Kuru önderliğinde, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte bir projeyi hayata geçiriyor.
BALKANTÜRKSİAD dernek merkezinde gerçekleşen toplantıda atık piller ve zararları hakkında bir sunum yapan TAB Bursa İl Sorumlusu Çevre Mühendisi Diyem Özer, BALKANTÜRKSİAD'a bu duyarlı davranışı için teşekkür etti.
Kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.