Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanlık Köyü ve Vali Küçük

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2018 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 08:53

Baia Hotel'de dün Bursa'nın gündemini belirleyen "Sönmez Medya Buluşmaları" kapsamında kentimizin mülki amiri Valimiz İzzettin Küçük'ü konuk ettik.
Vali Küçük ile Bursa'nın her yönünü konuştuk. Ulaşımdan, çevreye; sanayiden, Uludağ'a kadar uzanan bir yelpazeyi masaya yatırdık.
Dün akşam da ASTV'de yayınlanan bu toplantıdan sizlere bazı başlıklar vermek istiyorum. Bursa Valisi İzzettin Küçük bazı konularda net tavırlarını ortaya koydu.
Bakın Vali Küçük hangi konulara değindi:
"Bursa bir sanayi kenti ama bacalı sanayi istemiyoruz. Artık yeter. Yüksek teknolojisi olan sanayi istiyoruz."
"Bursa göç alacak. Ama artık Bursa'nın göçü, salt işgücü noktasındaki kassal göç değil beyinsel göç olacak."
"Bursa'nın merkezi yönetimden yeterli destek almadığına inanmıyorum. Bir İstanbul-İzmir otobanı, Osmangazi köprüsü, Yüksek Hızlı Tren hep Bursa'ya katma değer getiren yatırımlar. Ayrıca, sağlık yatırımları ve eğitim yatırımlarını da unutmamak gerekir."
"Bursa insanı, Bursa hayırseveri bambaşka bir insan. Nerede ise her hafta bir okul bağışı ile karşılaşıyoruz."
"Uludağ Bursa'nın çok önemli bir değeri. Türkiye'nin ilk kayak merkezi. Ve söylenenden çok daha fazla ziyaretçisi olan bir yer. Oranın 12 ay spor ve kongre konusunda çalışması için projeler geliştiriyoruz."

Türkiye'ye örnek

Bilindiği gibi Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün Bursa'ya geldiği günden beri üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan birisi de uyuşturucu bağımlılığı konusu. Emniyet güçlerimiz ve jandarmamız bir yandan uyuşturucu tacirlerine yönelik ciddi operasyonlara imza atıp, bu noktada ülkenin 2 numaralı başarılı kenti olurken, olayın diğer boyutunda da projeler geliştiriliyor.
Valimiz İzzettin Küçük'ün bizzat takip ettiği "İnsanlık Köyü Projesi" son aşamasına geldi. Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Nalınlar Mahallesi'nde köy hayatı tarzında dizayn edilen bungalov evlerden oluşan "İnsanlık Köyü" projesi tamamlandı. Oraya bir hafta içinde hasta kabulüne başlanacak.
Bursa'da uyuşturucudan kurtulmak isteyen gençlerin tarımla ve el sanatlarıyla tedavi edileceği bu projede ilk aşamada 40 kişilik kontenjan oluşturulacak. Herkesin takdir edeceği gibi bu konu sadece emniyet tedbirleri ile çözümlenmiyor. En başta aile olmak üzere, farkındalığın artırılması, rehabilitasyon gibi önemli ayakları var.
Bursa Valisi İzzettin Küçük, bu konuda şunları söyledi:
"Ülkemizde ilk kez bu alanda bir projeyi hayata geçiriyoruz. İnsanlık Köyü Projesi ülkemize örnek olacak. Nalınlar'daki bu çalışmanın dışında Yıldırım'da ve Osmangazi'de de İnsanlık Köyleri kurmak istiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz burada 3 ay rehabilitasyon görecekler. AMATEM ile birlikte çalışıyoruz. Sonraki aşamasındaki rehabilitasyon süreci bu köylerde yapılacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.