Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IOA, Süleyman Şahin ve hashtag

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 08:27

Süleyman Şahin'i Yıldırım Belediyesi'nde çalışırken tanıdım. Bir gün Atatürk Spor Salonu önünde beni çevirdi, kendini tanıttı ve hazırlamaya çalıştığı yüksek lisans tezini anlatıp, düşüncelerimi sordu. Bilime meraklı bir beden eğitimci görmek beni o gün çok mutlu etmişti. Ben o dönemler Güreş Federasyonu Eğitim Kurulu'ndaydım.
Sonra aradan yıllar geçti. Yüksek lisans ve doktorasını bitirdi, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde müdür olarak görev yaptı. Bu süreçte hep ilişkilerimiz devam etti. 2013 yılında Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nda Genel Koordinatör Yardımcısı oldu. 2014 yılında da Rusya'nın Soçi kentindeki 22. Kış Oyunları'nda Türk kafilesinin başındaydı.


2011 yılından Aralık 2018'de AK Parti'den Yıldırım aday adayı olarak ayrılıncaya kadar sürdürdüğü Bursa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü süresinde Bursamıza katma değer yaratan çalışmalara imza attı. Doç. Dr. Süleyman Şahin şimdi Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi. Yakında onu profesör olarak da görmek beni mutlu edecek.
Kendisi halen TMOK'un Olimpik Akademi Komisyonu üyeliğini yapıyor. Şahin şu anda ilk olimpiyat ateşinin yakıldığı, 170 ülkeden delegelerin katıldığı Yunanistan' ın Olimpos kentinde yapılan Uluslararası Olimpiyat Akademisi toplantısında ülkemizi temsil ediyor. Gurur duydum.

30 YIL ÖNCE, 30 YIL SONRA

Bu haber beni 30 küsur yıl öncesine götürdü. Şu anda Doç. Dr. Süleyman Şahin'in olduğu TMOK'un Olimpik Akademi Komisyonu üyeliğine 30 küsur yıl önce seçilen ilk Bursalı olmuştum.
Bu üyelikten kısa bir süre sonra da yine 30 yıl önce Yunanistan'ın Olimpos (Tanrıların Dağı) kentinde yapılan Uluslararası Olimpiyat Akademisi toplantısında ülkemizi temsil eden yine ilk Bursalı olma gururunu taşımıştım.
O toplantıda Türkiye'yi ben temsil ederken, Monaco'yu Prens Albert temsil ediyordu.
Evet, laf aramızda dün perşembe günüydü. Sosyal medyadaki söylemiyle benim hashtag günüm. #internationalolympicacademy. Teşekkürler sevgili Süleyman Şahin bana eski günlerimi anımsattın.

TÜRKİYE'DE VİDEO SANATI

Nilüfer Belediyesi'nin geleneksel etkinliklerinden biri de Çağdaş Sanat Konuşmaları adı altında düzenlediği paneller.
Bu kapsamda yarın masaya "2000'li yıllarda Türkiye'de video sanatı" konusu yatırılıyor. Nilüfer Sanatevi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte sanatçı ve akademisyen Prof. Ferhat Özgür ile küratör Mehmet Kıvanç Gökmen, sanatsal video ve bu konudaki yaklaşımlara ilişkin düşüncelerini paylaşacaklar.
Etkinlik saat 1400-17.00 arasında hayata geçirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.