Hava Durumu

İpekyolu başkanlar forumu

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 07:07
Bu yıl onbirincisi gerçekleşen “Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu”, İran’ın Qazvin  kentinde yapıldı.
Tarihi İpekyolu’nun geçtiği şehirler 11 yıldır düzenledikleri forumla bir araya geliyor. Anımsanacağı gibi İpekyolu Şehirleri bayrağına geçtiğimiz yıl Bursa ev sahipliği yapmıştı.
Her yıl üye ülkelerin belediye başkanlarının katıldığı toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Başkan Altepe’nin Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez katıldı. 


Bu önemli toplantıda bir konuşma ve sunum yapan Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, ipeğin Uzak doğu dan Anadolu’ya ve oradan Avrupa’ya ulaşmasında Bursa’nın rolünü ve bugün Bursa’da ipekçilik üzerine yapılan yeni çalışmaları anlattı.
Elbas, “Bursa’da, pek çok tarihi eserimizi restore ederek ipekçilik alanında işlevlendiriyoruz. Yüzyıllar boyunca ipek ticaretine ev sahipliği yapmış tarihi mekanlarımız, bugün de ipekçilik sektörüne katkıda bulunuyor” dedi.

Beyaz önlük 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu yıl birinci sınıf okuyacak 420 öğrenci, “beyaz önlük” lerini  giydi.
Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel katıldı.

Bursa Ulu Şehir



Merinos Göç Tarihi Müzesi Müze Galeri’de Türkiye genelinden bilim ve sanat merkezleri görsel sanatlar öğretmenleri tarafından hazırlanan el emeği eserlerin yer aldığı ‘Bursa Ulu Şehir’ konulu karma resim sergisi var.
Küratörlüğünü BTSO Kamil Tolon BİLSEM Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Sanatçı Reyhani Akan’ın yaptığı sergide; Ankara, Muş, Zonguldak, Düzce, İzmit, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Eskişehir, Hatay, Balıkesir, Kayseri, Sakarya, Uşak, Gaziantep, Konya ve Bursa’dan sanatçıların eserleri sergilendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.