Hava Durumu

İrgil'den MEB'e tepki

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2017 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 07:40

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü halk eğitim merkezlerinde halk oyunları kurslarını yasakladı.
Bu karar için aynı zamanda TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil şunları söyledi:
"Halk oyunları ait olduğu toplumun kültür değerlerini yansıtır. Toplumların ulusal duygularını yansıtır. Toplumsal bağlarını pekiştirip kuvvetlendirir. Başka hiçbir kültür olayı tüm gelenek ve görenekleri halk oyunları kadar ifade etmez. Türkiye gibi renkli ve zengin kültür yapısına sahip bir toplumun halk oyunları nesiller boyu korunup yaşatılmalıdır.
Oysa bu karar unutturma çabasıdır. Milli ve yerli olmaya değer ve önem verdiğini söyleyen bir iktidarın her aldığı kararda olduğu gibi halk oyunlarını yasaklama kararı da bu ülkeye, bu topluma ve kültürel değerlerimize ihanettir! Bu yasak kültürümüze saldırıdır. Zeybekten, atabarından, horondan, misketten, çayda çıradan neden korkuyorsunuz? Yoksa tek derdiniz bir folklor oyununda; bir sevinçte, bir mutlulukta kadınla erkeği bir arada görmeye katlanamıyor oluşunuz mu?"

*Celal Bayar anıldı

Üçüncü ve Bursalı olan tek Cumhurbaşkanımız Celal Bayar, dün Umurbey'de düzenlenen bir tören ile ölümünün 31. yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Törende mezarı başında önce Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TSK, Valilik, Gemlik Belediyesi çelenklerinin ardından, ailesinin buketi kondu.
Saygı duruşunun ardından da aileye taziyeler sunuldu.

*Kamyon kasasında yaşam

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda mevsimlik işçi tarım alanlarımızda çalışmak için kentimize geldi.
Bu işçiler Yenişehir, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde kurulan çadır kentlere yerleşti. Bilindiği gibi mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşulları Başbakanlık imzalı genelge olmasına rağmen değişmedi.

Bursa'da 2010 yılından bu yana Bursa Tabip Odası öncülüğünde mevsimlik tarım işçileriyle ilgili hazırlanan raporlar yetkililere sunulsa da bu yıl da kurulan çadırlarda aynı sorunlar devam etmekte.
Bu yıl da mevsimlik işçilerin çalıştığı bölgelerde incelemeler yapan Bursa Tabip Odası, kamplarda özellikle çocuklar olmak üzere ciddi bir sağlık problemi yaşandığını dile getirdi. Konu ile ilgili olarak Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, "Acilen tarama ve takibe, aşılanma ve her türlü tıbbi bakıma ihtiyaçları var" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.