Hava Durumu

İrgil ve bir anekdot

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 04:50
Hayatımda bir alanda uzmanlaşmanın önemli olduğuna inandım. Süreçte uzmanlaşmanın yanında farklı alanlardaki birikimlerin, uzmanlık alanına ciddi katkılar yaptığını gördüm.
Bu alanda bir örnek CHP Bursa Milletvekili Op. Dr. Ceyhun İrgil’dir. 
Onu tanıdığımda hem Tıp Fakültesi’nde okuyordu, hem de yerel bir gazetenin çocuk sayfasını hazırlıyordu. Süreçte okulunu bitirdi, genel cerrahi uzmanı oldu. Bir yandan mesleğini yaptı, diğer yandan yazılar yazdı, fotoğraf sanatçısı oldu, şiir kitapları yayınladı.



Bunları niye yazdım. Sizlere bir anekdot aktarmak istiyorum. 1985 yılını Birleşmiş Milletler Dünya Gençlik Yılı ilan etmişti. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi  öğrencileri arasında “Gençlik gelecek için ne düşünüyor?” başlıklı bir kompozisyon yarışması düzenledi. 
Bu yarışma için UÜ hocalarından 3 kişilik bir jüri oluşturuldu. Sonunda yarışmayı o dönemler UÜ Tıp Fakültesi’nde okuyan Ceyhun İrgil kazandı. Jüri şaşkındı. Çünkü, Tıp Fakültesi içinden kompoziyon dalında birinci çıkmıştı.

UÜ ve Erasmus

Uludağ Üniversitesi, uyguladığı global değişim programı Erasmus değişim programı kapsamında öğrencilerini toplam 23 AB ülkesine eğitim amaçlı yollayabiliyor. 
Her yıl Uludağ Üniversitesi ortalama 300 öğrencisini başta Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İtalya ve İspanya gibi Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelere gönderebiliyor. 

Borusan, Gemlik ve çocuk



Borusan, Gemlik Belediyesi ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği işbirliği ile Gemlik İskele Meydan’nında düzenlenen Borusan Gemlik Çocuk Festivali büyük ilgi gördü.
Meydanda oluşturulan açık hava sinemasında büyük küçük herkesin büyük beğenisini toplayan Kung Fu Panda filminin 3. serisinin gösterimi yapıldı. 
Ayrıca festival boyunca çocuklar için çeşitli ikramlar da yapıldı.
Festival sembolik bir gişe açılışıyla başlatıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.